23 Şubat 2010 00:00

Kenan Evren adından kurtuldular

MARDİN’de yapılan referandumla Evren Mahallesi’nin ismi, Kotek olarak değiştirildi.

Paylaş

MARDİN’de yapılan referandumla Evren Mahallesi’nin ismi, Kotek olarak değiştirildi. Gençler yeni isim için Mezopotamya yönünde oy kullanırken, belli bir yaşın üzerindekilerin tercihi ise mahallenin eski ismi olan Kotek’ten yana oldu.
Halk arasında ‘kaba sopa, kavgacı’ olarak bilinen Kotek ismi, aslında eskiden Kotek Bağları olarak biliniyordu. 1966’da kurulan Kotek Mahallesi, 1982’ye kadar Kotek ismi ile anılıyordu. 1982’de dönemin cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ziyaretinin ardından, mahallenin ismi Evren olarak değiştirildi.
Mahalleli, geçtiğimiz ocak ayında muhtara başvurarak, mahallenin isminin değiştirilmesini istedi. Muhtar Mehmet Çelik, bu talep karşısında, Mardin Belediyesi’ne dilekçeyle başvurdu. Mardin Belediye Meclisi, mahalle isminin değiştirilmesi için referanduma gidilmesini kararlaştırdı. Pazar günü referanduma giden mahalleli; Karşıyaka, Mezopotamya, Firdevs, Fatih ve Kotek isimleri için oy kullandı. 162 mahalleliden 101’i, Kotek için oy kullandı. Muhtarın da istediği isim olan Mezopotamya, 60 oy aldı. (Mardin/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

52 tutuklu yaşamını yitirdi Daha neyi bekliyorsunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...