23 Şubat 2010 00:00

Aile içi şiddet toplu sözleşmeye girdi

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen Çorum Şubesi, Yozgat’ın Boğazlıyan Belediyesi ile örnek bir toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Paylaş

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen Çorum Şubesi, Yozgat’ın Boğazlıyan Belediyesi ile örnek bir toplu iş sözleşmesi imzaladı. ‘Toplusözleşmesiz sendika olmaz’ şiarıyla yürütülen çalışma kapsamında Amasya, Yozgat ve Tokat illerine bağlı 5 ilçe ve belde belediyesinde toplu iş sözleşmeleri imzalayan Tüm Bel-Sen, 19 Şubat Cuma günü itibariyle sözleşmelerine bir yenisini daha ekledi. Sözleşme şartları arasında aile içi şiddetle ilgili bir madde de yer aldı. Buna göre aile içi şiddet uygulayan memura yaptırım uygulanacak.
İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili bilgi veren Şube Başkanı Leyla Köse, Yozgat ili Boğazlıyan Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal’a; “01/01/2010 tarihi ile geçerli olan bu toplu iş sözleşmesinden yararlanan memurun, aile içi şiddet uygulaması ve bunun işveren tarafından tespiti halinde, çalışanın o tarihe kadar sözleşmeden kaynaklı aldığı tüm gelirler maaşından kesilerek ailesine ödenir” maddesinin eklenmesi konusunda ricada bulunduklarını ve bu ricanın kabul edildiğini bildirdi.
Şube Başkanı Leyla Köse, “Hayatın güzelliklerde, güzelliklerin annelerin elinde olduğuna olan inancımızla, eklenen bu madde ile yalnızca ekonomik kazanca değil, mutlu ve onurlu aile yapısına olan inancımızı üyelerimizle paylaştık. Ayrıca her 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Boğazlıyan çalışanı tüm bayan memur arkadaşlarımızın izinli sayılacağı maddesini de sözleşmemize ekledik” dedi. (Yozgat/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler mücadeleyi birleşerek büyütecek

SONRAKİ HABER

Besicilere damızlık hayvan kredisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...