23 Şubat 2010 00:00

MÜŞTEREK KATLİAM

Afganistan’ın güneyinde, NATO askerlerinin bir araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında 33 sivil hayatını kaybetti.

Paylaş

Afganistan’ın güneyinde, NATO askerlerinin bir araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında 33 sivil hayatını kaybetti. Afgan hükümetinden yapılan açıklamada, “yanlışlıkla” 3 aracın vurulduğu bombardımanın “haklı çıkarılamayacağı” yorumu yapıldı.
Müşterek adı verilen operasyonu sürdüren NATO’dan yapılan açıklamada, içinde isyancıların bulunduğu sanılan bir grup araca ateş açıldığı, ancak sonra araçlarda sadece kadın ve çocukların olduğunun görüldüğü doğrulanırken, can kaybı konusunda bilgi verilmedi.
Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise araçlarda tamamı sivil 42 kişi bulunduğunu belirtti.
Afgan hükümeti, sivil can kayıplarıyla ilgili soruşturma başlattığını açıklarken, NATO Komutanı General Stanley McChrystal ise “derin üzüntü duyduğu” saldırı yüzünden Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’den özür diledi.
MULVİ KABİR YAKALANDI İDDİASI
Öte yandan, ABD’de yayın yapan Fox News televizyonu, en çok aranan 10 Taliban komutanından biri olan Mulvi Kabir’in, Pakistan’da yakalandığını iddia etti.
Fox News TV’nin internet sitesindeki habere göre adı en çok aranan Taliban komutanlarının arasında geçen Kabir, Pakistan’ın kuzeybatısında ABD ve Pakistan istihbaratının ortak operasyonu sonucu yakalandı. Fox News, Taliban liderinin yakalandığı haberini üst düzey bir ABD’li askeri yetkiliye dayandırdı.
New York Times gazetesinin, geçen hafta Taliban örgütünün iki numaralı ismi olarak bilinen Molla Baradar’ın, Karaçi kentinde yakalandığı yönündeki haberleri, iki gün sonra Pakistan resmi makamlarınca doğrulanmıştı.
(DIŞ HABERLER)


ÖNCEKİ HABER

TOTAL’de dayanışma grevi

SONRAKİ HABER

4 bin pilot 4 gün uçmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...