23 Şubat 2010 00:00

TOTAL’de dayanışma grevi

FRANSIZ petrol şirketi TOTAL çalışanlarının, kapanma tehlikesi içinde bulunan bir rafinerideki meslektaşlarıyla dayanışma için başlattıkları grev devam...

Paylaş

FRANSIZ petrol şirketi TOTAL çalışanlarının, kapanma tehlikesi içinde bulunan bir rafinerideki meslektaşlarıyla dayanışma için başlattıkları grev devam ediyor. Grev yüzünden ülke genelinde 6 rafineride üretimin önemli ölçüde aksadığı bildirildi.
Fransa Sanayi Bakanı Christian Estrosi, “hükümetin, grevin, ülkede yakıt ve enerji açığı sorunu yaratmaması için gerekli her türlü önlemi alacağını” söyledi. Europe-1 radyo kanalına konuşan Fransız bakan, hükümetinin konuyla ilgili toplantı yapacağını duyurdu.
TOTAL’in, ülkenin kuzeyindeki Dunkerque Limanı’ndaki rafineriyi kapatmayı gözden geçirmesi üzerine, sendika greve gitme kararı almıştı. Sendika, geçen yıl 7.8 milyar dolar net kâr sağlayan grubu, çalışanların haklarını yeteri kadar düşünmemekle suçluyor. TOTAL grubu, Dunkerque’de bulunan rafineriyi kapatma kararı alsa bile, buradaki çalışanlara iş garantisi vereceğini açıklamıştı.
Avrupa’nın 3. büyük petrol şirketi TOTAL’in, bu rafinerinin kapatılıp kapatılmaması yolundaki son kararını haziran ayında vermesi bekleniyor. Yaklaşık 800 işçinin çalıştığı rafineride, eylül ayından bu yana talebin düşmesi gerekçe gösterilerek üretim yapılmıyor. Hükümet, rafinerinin kapatılması halinde, işçilerin mağdur olmaması için TOTAL’e gerekli önlemleri alması konusunda uzun süredir baskı yapıyordu.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AB’den İsrail’e suikast uyarısı

SONRAKİ HABER

MÜŞTEREK KATLİAM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...