23 Şubat 2010 00:00

Rusya’da zam protestosu

RUSYA’nın kuzey bölgesinde yer alan Arhangelsk şehrinde muhalefet partileri konut giderlerine yapılan yüzde 50’den fazla zammı protesto etmek için sokağa çıktı.

Paylaş

RUSYA’nın kuzey bölgesinde yer alan Arhangelsk şehrinde muhalefet partileri konut giderlerine yapılan yüzde 50’den fazla zammı protesto etmek için sokağa çıktı. Kaliningrad şehrinde gerçekleştirilen ve tüm muhalefet partililerin birlikte organize ettikleri gösterilerin benzeri Rusya’nın kuzey şehrinde de tekrarlandı. Yerel yönetimin konut giderlerine yaptığı zammı doğru bulmayan iktidar partisi Birleşik Rusya temsilcileri de gösterilere destek verdi.
Yerel yönetimin enerji, ısınma, su, elektrik ve diğer giderlere yüzde 40-56 arasında zam yapması halkı sokağa çıkardı. Yerel yönetim, zammın tam anlaşılamadığını, normalde yüzde 16’yı geçmeyen bir zam yapıldığını iddia ediyor.
Ekonomik krizden etkilenen Rusya’da artan işsizlik ve giderlerin kısılması yönünde alınan tedbirler toplumda sıkıntılara neden oluyor. Özellikle konut giderlerine bazı bölgelerde yapılan yüzde 100’lere varan zamlar sert eleştiri alıyor. Sağlık, gıda, ilaç ve ulaşım gibi temel giderlere yansımaya başlayan fiyat artışları dar gelirli vatandaşların bütçelerini zorluyor. Protestoya Komünist Parti’nin yanı sıra, Liberal Demokrat Parti, Yabloko ve Dayanışma Hareketi de katıldı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Özgürlük, güller ve kızıl bayrak

SONRAKİ HABER

Madeira’da kurtarma çalışmaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...