23 Şubat 2010 00:00

‘Çizgili 50 Yıl’ sergisi açıldı

KARİKATÜRİST Nezih Danyal’ın çizerliğinin ellinci yılı nedeniyle düzenlenen “Çizgili 50 Yıl” karikatür sergisi Karaköy’deki Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açıldı.

Paylaş

KARİKATÜRİST Nezih Danyal’ın çizerliğinin ellinci yılı nedeniyle düzenlenen “Çizgili 50 Yıl” karikatür sergisi Karaköy’deki Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açıldı. Danyal, evinde geçirdiği küçük kaza nedeniyle açılışa telefonla katıldı.
Karikatür sanatına çok emeği geçen Nezih Danyal, 1945 İzmit doğumlu. 1960 yılından bu yana gazete ve dergilerde karikatürler çizdi. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli kentlerde sergiler açtı. Karikatürleri müzelerde sergilendi. Beş karikatür albümünden biri olan “Devir” İtalya’nın Pescara kentinde düzenlenen uluslararası karikatür yarışmasında ödüllendirildi. 1980 yılında Sanat Sevenler Derneği “Ulusal Kültüre Katkı” armağanıyla ödüllendirildi. 1994 yılında “Karikatür Vakfı”nı kurdu.
Kültürel mirasımızın özgün renklerini çizgisiyle zenginleştiren sanatçının, “yazısız karikatür” ünden örneklerin yer aldığı “Çizgide 50 Yıl” sergisi, 7 Mart tarihine kadar Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açık olacak. Sergide daha önce Berlin, Hamburg, Roterdam, Paris, Londra, Tahran, Kahire, Hirosaki, Osieck (Hırvatistan), Varşova, Legnica (Polonya), Lefkoşa kentlerinde açılan ve 90 karikatürden oluşan Globanatolization sergisinden seçilen 30 karikatür yer alıyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
Bilgi için: www.schneidertempel.com
ÖNCEKİ HABER

Başkent şubat ayını ‘sahnede’ kapatacak

SONRAKİ HABER

Ölümcül Tuzak, Avatar bombasını imha ediyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...