23 Şubat 2010 00:00

Başkent şubat ayını ‘sahnede’ kapatacak

BAŞKENTLİLER, Şubat ayının son haftasını kültür-sanatla dolu geçirecek.

Paylaş

BAŞKENTLİLER, Şubat ayının son haftasını kültür-sanatla dolu geçirecek. CSO 25 ve 26 Şubat’ta vereceği konserle izleyicilerini selamlarken, Devlet Tiyatroları ile Opera ve Bale ise hafta boyunca “perde” diyecek.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) 25 ve 26 Şubat’ta vereceği konserde, Viyola Sanatçısı Barış Uluçınar solist olarak sahne alacak. Orkestrayı, Emin Güven Yaşlıçam yönetirken, Johannes Brahms’ın “Klarnetli Kentet si minör Op.115”, Robert Schuman’ın “Senfoni No.4 re minör Op.120”yi seslendirilecek.
Bilkent Senfoni Orkestrası da 26 Şubat’ta, keman Sanatçısı Joan Kwuon ile izleyicinin karşısında olacak. Şef Gürer Aykal’ın yönettiği orkestra, Johannes Brahms’ın “Keman Konçertosu, Re majör Op. 77”’ ile Robert Schumann’ın “Senfoni No.4, Re minör Op. 120” seslendirecek.
BAŞKENTTE HER AN “TİYATRO”-
Devlet Tiyatrolarının Şubat programına göre, Büyük Tiyatro’da Turan Oflazoğlu’nun yazdığı, Şakir Gürzumar’ın yönettiği “Genç Osman” adlı oyun, 23 Şubat’ta sahnelenecek. Dekor tasarımı Sertel Çetiner’e, kostüm tasarımı Gülümser Erigür’e, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu’na ait eserin müziklerini Can Atilla hazırladı. Oyunda, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Mehmet Akay, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Necmettin Efe Ünal, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Çiğdem Mine Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör ve Nejat Armutçu rol alıyor.
Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde ise Tiyatro Gerçek’in “Van Gogh” adlı oyunu, bu akşam ve 23 Şubat’ta seyirciyle buluşacak.
Şinasi Sahnesi de, Sadri Alışık Tiyatrosu’nun “72. Koğuş” adlı oyununa 22, 23, 24 Şubat’ta ev sahipliği yapacak.
Ankara Devlet Tiyatrosunun yeni oyunu “Kahramanlar Öldü mü?” Küçük Tiyatro’da 23, 24 ve 25 Şubat’ta sahnelenecek. Yönetmenliğini Tansu Aytar’ın üstlendiği oyunun dekor tasarımı Güven Öktem’e, kostümleri Fatma Görgü’ye ait. Oyunda, Meral Niron, Erkan Alpago, Orkide Çivicioğlu, Pelin Dikmenoğlu, Necmi Çavdarlı ile Faruk Günuğur rol alıyor.
Akün Sahnesi, hafta boyunca Nihat Asyalı’nın yazdığı “Rab Şeytana Dedi Ki” adlı eserini tiyatroseverlerle buluşturacak. Bozkurt Kuruç’un yönettiği oyunun dekor tasarımı Güven Öktem’e, giysi tasarımı Esra Selah’a, ışık tasarımı ise Zeynel Işık’a ait.
Altındağ Tiyatrosu da Konya Devlet Tiyatrosu’nun “’İstanbul Efendisi” isimli eserini, 23, 24 ve 25 Şubat’ta ağırlayacak. Müsahipzade Celal’in yazdığı, Tomris Çetinel’in yönettiği oyunda, A. Tuncay Aynur, Özge Mirzalı, Cengiz Uzun, Doğan Doğru, Özgür Baş, Ahmet Çökmez, Ebru Gülerarslan, Berfu Kılıç, Eren Özyalçın Sinem Bilgin, Işıl Yücel, Hasan Tanılmış, Cihan Korkmaz, Mustafa Uzman, Yaşar Özboz, Veysel Zurnazanlı rol alıyor.
Konya Devlet Tiyatrosu’nun “Gılgameş” isimli oyunu ise, 24 ve 25 Şubat’ta İrfan Şahinbaş Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Umut Toprak’ın yönettiği oyunda başlıca rollerde, Tomris Çetinel ve Umut Toprak yer alıyor.
Oda Tiyatrosu’nda “Hüzzam” sahnelenmeye devam edecek.
Ankara Devlet Opera ve Balesi ise, Opera Sahnesi’nde Merih Çimenciler’in sahneye koyduğu “Harem” balesi ile 25 Şubat Perşembe günü başkentlilerle buluşacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

RTÜK’ün tartıştığı konu, malum

SONRAKİ HABER

‘Çizgili 50 Yıl’ sergisi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...