13 Mart 2011 11:49

Mücadele için birlik oldular!

EĞİTİM SEN İzmir 5 No’lu Şube 8. Olağan Kongresinde, Devrimci Sendikal Dayanışma, Demokratik Emek Platformu ve Emek Hareketi’nin oluşturduğu “Birlik Listesi” ile seçime gidildi. Çarşaf listenin oluşturulduğu seçimde “Birlik Listesi” adayları ortalama 145 oy alarak seçimi kazandılar.Dün gerçekleştiri

Mücadele için birlik oldular!
Paylaş

Dün gerçekleştirilen Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube genel kurulunda yönetim için iki liste yarıştı. Emek Hareketi, Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD) Sendikal Değişim Platformu’nun ortaklaşa oluşturduğu liste ile Yurtsever Memur Hareketi, Sendikal Birlik, Devrimci Memur Hareketi ve Devrimci Dayanışma Hareketi’nin ortaklaştığı liste arasında geçen seçimde, Emek Hareketi, DSD ve Sendikal Değişim Platformu’nun listesi açık farkla seçimleri aldı.

ADANA'DA GENEL KURUL

Eğitimsen Adana Şubesi 8. Olağan genel kurulu yapıldı. Yapılan genel kurulda mücadeleci bir sendikal anlayışın gerekliliğine vurgu yapıldı.

Adana Öğretmenevinde yapılan genel kurula DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, Emek Partisi, ÖDP, BDP, CHP, EDP yöneticileri de katıldı. Genel kurulda bir konuşma yapan mevcut şube başkanı Güven Boğa, yönetim süreci boyunca mücadeleci bir sendika için mücadele ettiklerini söyledi. Genel kurula iki liste halinde gidildiğini ifade eden Boğa, genel kurulun Eğitim-Sen’i büyütmek için çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Eğitim-Sen genel kurulunun rekabete kurban edilemeyeceğini vurgulayan Boğa, genel kurulun b una hizmet etmesi gerektiğini aktardı. Genel kurula gidilirken yönetimin geniş tabanlı olması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Boğa, ancak olumlu karşılığı alamadıklarını dile getirdi.  Boğa, “Geçmişte yaptığımız iyi kötü ne varsa hep birlikte yaptık. Şimdi sadece seçim kazanmak isteyenler yönetimde olduklarını bir kenara bırakarak hareket ediyor. Sendikayı hep birlikte bir yere getireceğimizi unutmayalım” dedi.

Boğa’nın konuşmasının ardından konuklar konuşma yaptılar. Bu yapılan konuşmalarda Eğitim-Sen’in birleştirici bir rolü olduğunu vurgulanarak bu genel kuruldan sonra da aynı tutumunun sürmesi temenni edildi. Gazetemizin baskıya girdiği saate kadar henüz genel kurul seçim sonuçları kesinleşmemişti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Benzinlikte faciaya ramak kaldı

SONRAKİ HABER

ATM’ler aracılığıyla soyguna devam!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...