23 Şubat 2010 00:00

zama zingo

* B... B... G... Televizyon programları, farkında olarak ya da muhtemelen olmayarak, bu harflere çok düşkün.

Paylaş

* B... B... G... Televizyon programları, farkında olarak ya da muhtemelen olmayarak, bu harflere çok düşkün. Belki Dan Brown televizyondaki BBG şifresini çözer. BBG evi derken isim, BBG Ali derken sıfat anlamları bile var.
* Bir sayalım. Bir Başka Gece, yıllarca TRT’de devam eden bir cumartesi gecesi eğlence programıydı. BBG diye kısaltmasını da kullanırdı, ekranın bir köşesinde. Ama asıl BBG kısaltmasını şöhrete kavuşturan Biri Bizi Gözetliyor yarışması oldu. Onunla bitti mi? Biri Bana Gelsin diye bir program yaptı Ferhat Göçer, şarkısına nazire; yetmedi Bana Bunlarla Gel diye bir komedi programı yayına başladı. Şu listeye bakın! Bu son ikisi BBG kısaltmasını kullanmayı tercih etmiyor ama herhalde Biri Bizi Gözetliyor’dan sonra o kısaltma özellikle o programı çağrıştıracağı içindir.
* Reklamcılar, Aşk ve Ceza’da reklamcıların çok kötü temsil edilmesinden rahatsız olmuş. Dizideki reklamcıların hepsi bir adam etmiyor, biliyorsunuz. Ama Yasemin, dünyaya bedel, o ayrı. Demişler ki, biz bu kadar ahlaksız mıyız? Haklılar aslında. Reklamcılığın kendisi yalan söylemek üstüne kurulu diye, reklamcılar ahlaksız olmak zorunda değil. Dizide sanki hepsinde bir kişilik problemi varmış gibi görünüyor. Ama bu yüzden bozulacaklarsa, bozulmasınlar. Çünkü yine aynı diziye göre en iyi reklamcı, ahlakı en düzgün reklamcı. Ne istiyorlardı ki? Herkes Yasemin gibi, melek gibi mi temsil edilsin?
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Anadili ve biz

SONRAKİ HABER

Es-Es dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...