23 Şubat 2010 00:00

İşçilere anlatılmalı

Merhaba Evrensel okurları ben Pendik’te faaliyet gösteren sendikalı bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum.

Paylaş

Merhaba Evrensel okurları ben Pendik’te faaliyet gösteren sendikalı bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum. Aylardır TEKEL işçilerinin mücadelelerini takip ediyoruz. TEKEL işçilerinin eylemleri her yerde olduğu gibi benim fabrikamda da işçi arkadaşlar tarafından zaman zaman tartışma konusu oluyor.
Ancak işçi arkadaşlar çoğu zaman işçilerin mağduriyetini, 4-c’nin ne anlam ifade ettiğini değil. Başbakan’ın söylediği gibi 2-3 bin TL maaş alıp akşama kadar yatan işçi olarak görüyor. Çünkü TEKEL işçilerinin neden mücadele ettikleri medyada gerektiği kadar anlaşılır bir dille anlatılmıyor. 4-c’nin içeriğini (Yılda en az 2 ay ücretsiz izin, toplu sözleşme hakkı yok, asgari ücret, bunlardan bazıları) bilen bir insanın bu sözleşmeye evet diyeceğini sanmıyorum. Ancak sendikalar da bu işe gerektiği önemi vermiyorlar. Örneğin benim işyerimde DİSK’e bağlı Tümka-İş örgütlü ancak şu ana kadar ne TEKEL işçileri ile ilgili ne de 4-c ile ilgili herhangi bir çalışma yürütmedi.
Başta Türk-İş yönetimi ve sendikalar en azından 4-c’yi anlatan broşürler dağıtabilir, ilan panolarında bu konuyla ilgili aydınlatıcı yazılar asılabilir. Ancak bunlar yapılarsa herkes TEKEL işçilerinin neden mücadele ettiğini anlar ve onlara gereken desteği verirler.
Pendik’ten Bir İşçi (İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Komşuda grev provası

SONRAKİ HABER

4-b ve 4-c öğrencileri okuldan mı atılacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...