24 Şubat 2010 00:00

Yüksek yargı Çankaya Köşkü’ne çıktı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, yüksek yargı mensuplarıyla görüştü. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden Köşk’e çıktı.

Paylaş

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, yüksek yargı mensuplarıyla görüştü. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden Köşk’e çıktı.
Gül, Gerçeker ile Köşk’te görüştü. Konu geçen haftaya damgasını vuran yargı kriziydi. Gül’ün Gerçeker’i Çankaya Köşkü’nde kabulü 55 dakika sürdü. görüşme sonrası açıklama yapan Gerçeker, “Cumhurbaşkanı yargı reformu ile ilgili görüşlerimizi aldı.
GÖRÜŞ AYRILIĞI
Adalet Bakanlığı ile aralarında görüş ayrılıkları olduğunun altını çizen Yargıtay Başkanı, “Görüşmede sadece yargı reformu ele alındı. Ne şekilde bir reform olması gerektiğini konuştuk. Biz görüşlerimizi bildirdik. Bizim bu konuda uzun bir raporumuz var. Değerlendirme yapılacaktır” demekle yetindi.
KILIÇ VE ERGİN İLE GÖRÜŞECEK
Gerçeker’in açıklamalarını takiben Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Gül’ün yarın Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’la görüşeceğini duyurdu. Görüşme programının Adalet Bakanı Ergin’in Brüksel’deki temaslarının ardından Türkiye’ye dönmesinden sonra netlik kazanacağı bildirildi.
BİRDEN’DE KÖŞK’TE
Yargıdaki deprem için “Bu bir kısır döngü” ifadesini kullanan ve “Yargı reformu konusunda süratle mutabakat sağlanmasını” isteyen Cumhurbaşkanı Gül devreye girdi. Gül, saat 16.15’te de Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile aynı konuları görüştü.
AKP: BAKAN ŞART
Başbakan Tayyip Erdoğan ‘Gerekirse yargı referandumu yaparak yargı reformu yapacaklarının’ sinyalini verince, gözler yeniden Anayasa değişikliği çalışmalarına çevrildi.
Yargı reform çerçevesinde pakette HSYK’nın yapısına ilişkin düzenlemede yer alacak. HSYK’nın üye sayısının 21’e çıkarılması, üyelerin geniş tabanlı temsil esasına göre seçilmesi gündemde. AKP kulislerinde konuşulan formüle göre, Adalet Bakanı ile Bakanlık Müsteşarı yine HSYK’da olacak. HSYK’nın diğer üyelerini ise Cumhurbaşkanı, Meclis, hakim ve savcılar, Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi ve Barolar Birliği belirleyecek.
(ANKARA)
Belli ki telefonumuz dinleniyor

Tutuklanan Erzincan Başsavcısı Cihaner’in evini ve makamını arayan savcıyla görüşmesini değerlendiren Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Özbek, “Kendisinin direneceğini söyledi. ‘Böyle şey olmaz, sakın ha’ dedim. Belli ki telefonumuz da dinlenmiştir” dedi. Gerçeker ile Birden’in Gül’le görüşmesi hatırlatılarak ve “Size böyle bir davet gelmedi mi?” diye sorulması üzerine Özbek, “Hayır. Böyle bir şeyi haber almadım” dedi.
ÖNCEKİ HABER

‘MALTA SÜRGÜNܒ BENZETMESİ

SONRAKİ HABER

KOMUTANLAR DOĞRUDAN ADLiYEYE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...