24 Şubat 2010 00:00

‘MALTA SÜRGÜNܒ BENZETMESİ

PARTİSİNİN grup toplantısında konuşan CHP lideri Deniz Baykal, son gözaltıları değerlendirerek, “Faşizmden demokrasiye geçen ülkelerde bile böyle bir tablo yaşanmadı” dedi.

Paylaş

PARTİSİNİN grup toplantısında konuşan CHP lideri Deniz Baykal, son gözaltıları değerlendirerek, “Faşizmden demokrasiye geçen ülkelerde bile böyle bir tablo yaşanmadı” dedi. Baykal, paşaların gözaltına alınmasını, “Malta sürgünleri”ne benzetti. Baykal’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
“Sabah karşı 4’te kapı çalındığında sütçüdür diyebiliyorsanız demokrasi vardır. Kapı çalındığında eyvah geliyor diyorsanız, korku ruhunuza işlemişse o ülke demokratik olmaktan çıkmıştır.
Darbe olacağını 7 yıl sonra mı öğrendiniz. Onların amirleri, bakanları konutanları neredeymiş. Malta sürgünleri yeniden Türkiye’nin gündemine geliyor. Bu manzara başka türlü ifade edilemez.
Malta sürgünleri, İstanbul’un işgali sonrasında, 1919-1920 yıllarında 145 devlet adamı, asker, idarecinin işgal kuvvetlerince İngiliz sömürgesi olan Malta’ya sürülmesi ile tarihe geçti.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

MHP’DEN AKP’YE DESTEK YOK

SONRAKİ HABER

Yüksek yargı Çankaya Köşkü’ne çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa