24 Şubat 2010 00:00

SENDİKALAR KARARLI DURMALI

TOPKAPI İşyeri Temsilcileri TEKEL işçilerinin mücadelesini büyütmek için sendika merkezlerinin üyeleri mücadeleye hazırlamalarını istiyor.

Paylaş

TOPKAPI İşyeri Temsilcileri TEKEL işçilerinin mücadelesini büyütmek için sendika merkezlerinin üyeleri mücadeleye hazırlamalarını istiyor.
Bayrampaşa TELEKOM işçileri, "TEKEL işçileri ile 5 TL'ni paylaş" kampanyasını tamamladı. 100 yakın TELEKOM işçisinin katıldığı kampanyanın ardından toplanan paralar Haber-İş İstanbul 1 No'lu Şube teslim edildi.
TEKEL işçilerine destek amaçlı yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Haber-İş Bayrampaşa İşyeri Baştemsilcisi Fazlı Gökhan, "TEKEL işçilerine destek için kampanya yaptık ve kampanyamızı noktaladık. TEKEL işçilerinin mücadelesi işçi sınıfına çağ atlattı. Ancak sendikalar mücadelenin gerisinde kaldılar. Karalılık gösterip aldığı kararın arkasında duramadılar. Özelleştirmeler de ortak ve kararlı duruş olmadığı için bugün TEKEL işçisi Ankara'da hala bekliyor" diye konuştu. Gökhan, "Sendika merkezlerinin net duruş sergilemediği için işçi arkadaşlarımızın kafası karışıyor. İşçi arkadaşlarımızı kendi haline bırakmamalıyız, sürece hazırlamalıyız. TEKEL işçisi kazanacak ama işçisi işsizi, kadını, genci ile TEKEL işçileri ile mücadele edersek. Çünkü bu mücadele hepimiz için"dedi.
İşyeri Temsilcisi Özer Aydın ise 4 Şubat grevinin kararlı bir duruş gösterilmediği için zayıf geçtiğini ifade etti. Hem TEKEL işçileri hemde işçi sınıfına dönük saldırılar konusunda kararlı durulması gerektiğini dile getiren Aydın, işçilerin mücadeleye hazırlanması gerektiğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İzmir Valiliği’nden çadır yasağı

SONRAKİ HABER

Birlik olumlu samimiyet önemli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...