24 Şubat 2010 00:00

İzmir Valiliği’nden çadır yasağı

KESK ve DİSK’in TEKEL işçileriyle dayanışmak amacıyla Konak Meydanı’na kurmak istediği çadıra İzmir Valiliği izin vermedi.

Paylaş

KESK ve DİSK’in TEKEL işçileriyle dayanışmak amacıyla Konak Meydanı’na kurmak istediği çadıra İzmir Valiliği izin vermedi.
Konak Meydanı’nda bir araya gelen sendika şube başkanları ve üyeleri ile TEKEL işçileri, valiliğin kararını protesto ederek, çadır olmasa da eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.
Emek ve demokrasi güçleri adına açıklama yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Kılıç, İzmir Valiliği’nden önceki akşam geç saatlerde çadırın yasaklandığına dair bir yazı aldıklarını belirterek, karara ilişkin yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvurduklarını dile getirdi. Kılıç, “Bizim için çadır semboliktir. Çadır olmasa da olur. Gökyüzü hepimizin çadırıdır. Yeryüzünün tamamı özgürleşinceye kadar mücadelemiz sürecek. İş, aş yoksa bu ülkede barış da olmayacak” dedi.
Eylemde konuşan TEKEL işçisi Ali Tüfekçi de, “TEKEL işçisi direniyor, çünkü direnmek zorunda” dedi.
Açıklamanın ardından meydana masa kuruldu ve TEKEL işçileri için defter açıldı. Eyleme, Genel-İş ve Karbel işçileri de pankartlarıyla katıldı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşçinin sırtına basarak büyüyor

SONRAKİ HABER

SENDİKALAR KARARLI DURMALI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...