24 Şubat 2010 00:00

MÜCADELEYİ BÜYÜTECEKLER

TOPKAPI’da örgütlü fabrikaların işyeri temsilcileri TEKEL işçilerine destek vermek ve saldırılara karşı birliğini oluşturmak için çalışmaların sürdürüyor.

Paylaş

TOPKAPI’da örgütlü fabrikaların işyeri temsilcileri TEKEL işçilerine destek vermek ve saldırılara karşı birliğini oluşturmak için çalışmaların sürdürüyor.
Haber-İş İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Erdal Oflaz, AVPİM İşyeri Temsilcisi Hasan Ali Safçı, TÜMTİS’in örgütlü olduğu Şen İzmir işyeri temsilcileri Hakkı Bayhan ve Hasan Göç ile Şube Sekreteri Zeynel Dağ ile neler yapılacağını konuştuk.
Türk-İş’in hükümetten ricacı tutumunu beğenmediğini söyleyen Hasan Ali Safçı, emek platformunun yeniden oluşturulmasını ve kararlı olunmasını istedi. Safçı, “İşyerimizde memur, işçi, sözleşmeli demeden ortak toplantılar yaparak eylemlere hazırlayacağız” dedi. Ortak mücadelenin önemine dikkat çeken Erdal Oflaz da Topkapı işçileri olarak mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.
TEKEL işçilerini mücadelesinin kendi mücadeleleri olduğunu söyleyen Zeynel Dağ, bu saldırının püskürtülmemesi durumunda kendilerini daha kötülerinin beklediğine, 4-c ve bu tür uygulamaların her yerde hayata geçirileceğine dikkat çekti. Tüm emekçilerin TEKEL etrafında birleşmesi gerektiğini anlatan Dağ, “Emekçilerin tek silahının birlik ve beraberliktir” dedi. Türk-İş’in görevini yerine getirmediğini belirten Dağ, İstanbul Şubeler Platformu olarak daha etkili eylemleri hayata geçireceklerini duyurdu.
Üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını anlatan Hakkı Beyhan ise “Ben iki dönem AKP’ye oy verdim. Mazlumun yanındayım dedi, şimdi astığım astık kestiğim kestik diyor. Biz ancak birlik ve beraberlik içinde saldırıları püskürtebiliriz” dedi. Elini masaya vuracak bir Türk-İş istediklerini kaydeden Beyhan, yerel eylemlerle mücadeleyi büyüteceklerini bildirdi. (İSTANBUL)
Şener Doğan
ÖNCEKİ HABER

Lastikte sözleşme görüşmeleri başladı

SONRAKİ HABER

Soğanlık esnafı icra kıskacında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...