24 Şubat 2010 00:00

Lösemi olan tutuklu çocuğun durumu ağırlaşıyor

GASP ve kapkaç çetesi tarafından kandırılarak suça itilen ve 20’ye yakın davadan yargılanan lösemi hastası A.A.’nın (17) durumu giderek ağırlaşıyor.

Paylaş

GASP ve kapkaç çetesi tarafından kandırılarak suça itilen ve 20’ye yakın davadan yargılanan lösemi hastası A.A.’nın (17) durumu giderek ağırlaşıyor. Oğlunun tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin koşullarının uygun olmadığını belirten baba Ahmet A, oğlunun serbest bırakılmasını istedi.
Yargılandığı 20’ye yakın davadan hakkında 108 yıl hapis cezası istenen ve tutuklu bulunduğu Maltepe Çocuk Cezaevi’nde lösemi hastalığına yakalanan ve 6 aydır Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 17 yaşındaki A.A’nın durumu giderek ağırlaşıyor. 14 yaşında gasp ve kapkaç çetesi tarafından kandırılarak suça itilen ve iki buçuk yıl önce tutuklanarak cezaevine konulan A.A’nın hastalık belirtileri cezaevine konulduktan sonra kendini gösterdi.
6 aydır tedavi gördüğü hastane koşullarının kötü olduğunu ve oğlunun bu şartlar altında iyileşmesinin mümkün olmadığını söyleyen Baba Ahmet A., durumu iyice kötüleşen çocuğunun artık yemek yiyemediğini kaydetti.
Baba A., oğlunun ilk rahatsızlığında Maltepe Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü ve oğluna ilk müdahaleyi yapan doktorun, askeri yetkiliye; “Bu çocuğu tekrar cezaevine götürmeyin. Bu çocuğun durumu ciddi. Tedavi görmesi lazım” dediğini öne sürdü. Oğlunun tedavisiyle ilgilenen doktor ve hemşirelerin dahi odaya rahat giremediğini söyleyen baba Ahmet A.,”Doktor bile odaya girdiğinde kapıdaki asker telefonunu istiyor. İğne ve serum yapıldığında kapı açık kalıyor. Bu hastane oğlumun tedavisi için uygun değildir. Son bir haftadır da ne yemek yiyebiliyor. Ne de bir şey içebiliyor. Doktoruna sordum. Doktor da oğlumun durumunun iyi olmadığını söyledi. Oğlum da her an başına bir şey gelecekmiş gibi tedirgin. Yanından ayrılmamızı istemiyor” şeklinde konuştu.
Yetkililere seslenen Baba Ahmet A., çocuğunun biran önce serbest bırakılmasını istedi. Cumhurbaşkanı’na dilekçe yazdığını söyleyen baba A., cumhurbaşkanlığının oğlunun sağlık raporlarını istediğini belirtti. Geçen hafta cezaevi yetkililerinin hastaneden oğlunun sağlık raporunu aldığını belirten baba Ahmet A., “Raporda eksilik var diye geri getirildi. Cezaevi yetkilileri sağlık kuruluyla görüştüklerini eksiklerin giderileceğini ve raporun bugün Adli Tıp Kurumu’na göndereceklerini söyledi. Ardından rapor Cumhurbaşkanlığı’na da gönderilecek. Tek umudum Cumhurbaşkanı’nın çocuğumu serbest bırakması” dedi. (İstanbul/DİHA)
Pınar Ural
ÖNCEKİ HABER

İzmirliyle alay edildi

SONRAKİ HABER

KRiZ BiLiMi DE VURDU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa