25 Şubat 2010 00:00

Dayanışma güçlendirir mücadele değiştirir

8 MART’ın yüzüncü yılında “Dayanışmayla güçleniyoruz, mücadele ile değiştireceğiz” diyen kadınlar, güvenceli iş için sokaklarda TEK-EL olacaklarını belirttiler.

Paylaş

8 MART’ın yüzüncü yılında “Dayanışmayla güçleniyoruz, mücadele ile değiştireceğiz” diyen kadınlar, güvenceli iş için sokaklarda TEK-EL olacaklarını belirttiler.
Çeşitli kadın örgütleri, sendika ve siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturduğu 8 Mart Kadın Platformu, dün Kadın Dayanışma Vakfı’nda yaptığı basın toplantısıyla “8 Mart Programı”nı açıkladı.
Platform adına ortak açıklamayı okuyan Özlem Kıral, “Politikayı kendimiz yapacağız, tarihi biz yazacağız, barışı biz yaratacağız” dedi. Kıral, “Namus cinayetleriyle katledilen, tecavüz ve tacizle sindirilmeye çalışılan, savaşlarda öldürülen, nefret cinayetlerine kurban edilen, cezaevlerine hapsedilen, dışarıda emeği sömürülen, ev içinde emeği görünmeyen Kürt, Türk, Ermeni, Laz, Çerkez kadınlar, ellerimizi birleştireceğiz, değiştireceğiz dünyayı” dedi.
16 yaşında diri diri gömülen Medine için toprağın altından seslerini duyuracaklarını, havan mermisiyle katledilen Ceylan Önkollar için, kendi diline ve kimliğine yasaklı Kürt kadınlarıyla birlikte barışı dile getirip, hapse girse de susmayan Seher Tümer ve Olcay Kanlıbaş için mücadeleyi büyüteceklerini belirten Kıral, mücadele edenlerin her zaman kazanmayacağını ama kazananların sadece mücadele edenler olduğunu ifade etti.
Kıral daha sonra, 8 Mart etkinlikleri takvimini açıkladı. Kadınların 8 Mart etkinlikleri, 6 Mart günü saat 12.30’da Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması ile başlatılacak. Sakarya Caddesi’nde stantlar açılacak, etkinlikler; fotoğraf sergileri, müzik dinletileri, tiyatro ve sinevizyon gösterimleri ile devam edecek.
8 Mart günü yapılacak miting için saat 12.00’de Kolej Kavşağı’nda toplanılacak. Ziya Gökalp Caddesi’nde saat 13.00’te gerçekleştirilecek mitingden sonra, saat 19.00’da Ankara Sanat Tiyatrosu’nda, Tiyatro Öteyüz’ün gösterimi sunulacak. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Konser bileti delil oldu 5 kişi 10 aydır tutuklu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...