25 Şubat 2010 00:00

Ataşehir Belediyesi’ne grev kararını astılar

GENEL-İŞ, toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamadığı Ataşehir Belediyesi’nde grev ilanını astı.

Paylaş

GENEL-İŞ, toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamadığı Ataşehir Belediyesi’nde grev ilanını astı. 60 gün içerisinde taraflar arasında bir anlaşma sağlanamazsa belediye işçileri greve çıkacaklar.
Genel-İş üyeleri dün şantiyede toplanarak, “Toplusözleşme hakkımız engellenemez”, “Toplusözleşme hakkımız grev silahımız”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganlarıyla belediye önüne yürüdü. İşçilere Genel-İş TİS Daire Başkanı İsmail Özharamat da eşlik etti.
Belediye binası önünde açıklama yapan Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Şahan İlseven, 29 Mart seçimlerinden önce AKP’nin kendisine avantaj sağlamak için Kadıköy’den ayırarak Ataşehir Belediyesi’ni kurduğunu ancak yine de CHP’li Battal İlgezdi’nin seçimi kazandığını hatırlattı. Belediyenin ilk icratının ise “emekliliği doldu” gerekçesiyle 47 üyelerini işten atmak olduğunu belirten İlseven, toplusözleşme çağrılarına da yanıt verilmediğini kaydetti. Çalışma Bakanlığının atadığı arabulucu aracılığıyla toplusözleşme görüşmelerini yapabildiklerini dile getiren İlseven, “Bize ‘Yeni belediyeyiz bütçemiz küçük, ikramiyeleri kaldıralım, yevmiyeleri düşürelim” teklifi ile geldi. Yapılan bütün görüşmelerde bir sonuç alamadık ve grev kararı aldık” diye konuştu.
CHP’NİN GERÇEK YÜZÜ
Genel-İş TİS Daire Başkanı İsmail Özharamat da Ataşehir Belediyesi’nin sadece toplusözleşme görüşmelerinde olumsuz bir tavır takınmadığını, sendikanın yetkisine de itiraz ettiğini hatta başka sendika getirme girişimlerinde bulunduğunu söyledi.
“Halka yönelik konuşmalarında emekten yana söylemleri var ama pratikte öyle değiller. 4 aydır devam eden görüşmelerde sadece 30 madde geçti ki bunların içinde de bend bend toplusözleşme görüşmeleri yapıyoruz” diyen Özhamarat, sermayenin hükümeti olan AKP’nin TEKEL işçilerine “Ucuz iş gücü” dayatması ile CHP’li belediyenin işçilerine aynı dayatmada bulunduğunu, aslında aralarında fark olmadığını kaydetti.
CHP’nin halktan yana belediyecilik yaptığı söylemlerine değinen Özhamarat, “Halktan yana belediyecilik anlayışı sendikasızlaştırmaksa orada sonuna kadar direniriz, halktan yana belediyecilik kazanılmış hakları gasbetmekse orada sonuna kadar direniriz. Bugün de ilk adımı attık. Ataşehir işverenine buradan mesaj göndermek istiyoruz, bunun ikinci aşaması grev uygulamasıdır. Sahtekarca TEKEL işçilerine sahip çıkıyor görüneceksin, ama Kent AŞ’de 300 işçinin yanına bile uğramayacaksın, burada toplusözleşmeye oturmayacaksın, bunlara karnımız tok” diye konuştu.
Bundan sonra Ataşehir’in bütün mahallelerine girerek vatandaşlara CHP’nin gerçek yüzünü anlatacaklarını dile getiren Özhamarat konuşmasını şöyle bitirdi: “Hükümetin ve Ankara Valisi’nin ay sonunda TEKEL işçileri üzerine yapacağı saldırıya bütün Türkiye işçi ve emekçileri karşı koyacaktır. Bu bizim görevimizdir.” Açıklamanın ardından grev ilanı belediyeye asıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çağlayan’da işçilere ulaşım eziyeti

SONRAKİ HABER

DAİYANG METAL İŞÇİLERİ SENDİKA İÇİN YÜRÜDÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...