25 Şubat 2010 00:00

Yoksul ailenin iddiası; Kürt değil misiniz?..

IĞDIR’da yaşayan Acu ailesi 3 yaşındaki zihinsel engelli çocuklarını yoksulluk nedeniyle tedavi ettiremiyor.

Paylaş

IĞDIR’da yaşayan Acu ailesi 3 yaşındaki zihinsel engelli çocuklarını yoksulluk nedeniyle tedavi ettiremiyor. Baba Efendi Acu, valiliğe yaptığı başvuru sırasında memurların kendisine,’Kürt değil misin, git sana PKK yardım etsin’ dediklerini iddia etti.
Iğdır’da 7 Kasım Mahallesi’nde ikamet eden Acu ailesinin, 3 yaşındaki çocukları Özcan Acu, hastalığı nedeniyle zor günler yaşıyor. 3 aylık iken, yere düşen ve beyninde oluşan hasardan dolayı konuşma ve yürüme yeteneğini kaybeden küçük Özcan’ın, Iğdır ve Erzurum’da gördüğü tedavi sonuç vermeyince Erzurum Devlet Hastanesi son olarak 3 ay önce Özcan’ı Ege Üniversitesi Beyin Cerrahi bölümüne sevk etti. Aile, yaşadıkları ekonomik sorunlar nedeniyle çocuklarını Ege Üniversitesi Beyin Cerrahi bölümüne götüremiyor. 6 nüfuslu Özcan ailesi, bir vatandaşın verdiği derme çatma bir evde yaşam mücadelesi verirken, 2 yıldır işsiz olan Baba Efendi Acu ise, valilik dahil tüm devlet kurumlarına başvurduğunu kaydetti.
Hepatit C hastası olan Baba Acu, bazı günler evde yiyecek bir lokma ekmeklerinin dahi olmadığını söyleyerek, böyle gitmesi durumunda okumakta olan 3 çocuğunu okuldan almak zorunda kalacağını da ifade etti. Acu, “Valiliğe oğlumun tedavi edilmesi için başvurduğumda bana 100 TL verilip kapı gösteriliyor. Fakat biliyorum ki bu 100 TL değil, beni İzmir’e, Erzurum’a kadar götürmez” dedi. Acu, Valilikteki memurların kendisine, ‘Kürt değil misin, git sana PKK yardım etsin’ dediğini ve aşağıladıklarını iddia etti. (IĞDIR)
ÖNCEKİ HABER

Bu nasıl inceleme?

SONRAKİ HABER

Türkçe bilmediği için muayene edilmedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa