25 Şubat 2010 00:00

Stadyumları da açın!

BARIŞ ve Demokrasi Partisi Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın’ın tutuklanması protesto edildi.

Paylaş

BARIŞ ve Demokrasi Partisi Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın’ın tutuklanması protesto edildi. Eylemde konuşan BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, “Tutuklamalara böyle devam edecekseniz, cezaevleri yetmez, stadyumları da açın” dedi.
SORUMLU AKP’DİR
BDP il binası önünde yapılan eyleme BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ilçe belediye başkanları, EMEP Diyarbakır İl Başkanı İlhan İlbay, kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Başkan Yardımcısı Murat Öndeş, bir yıl içerisinde 3 bin kişinin gözaltına alındığını ve 1500 kişinin tutuklandığını belirterek, yargı eliyle bir siyasi linç yaşandığını söyledi. Öndeş, “Elbette ki bütün bu uygulamaların baş sorumlusu AKP hükümetidir”dedi.
CEZAEVLERİ YETMEZ
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, barışta ısrar eden Kürtlere başka yollar gösterildiğini söyleyerek, Türkiye’nin uçuruma sürüklenmek istendiğini belirtti. Kışanak, Aydın’ın tutuklanma gerekçesi olarak gösterilen 15 Şubat eyleminin talimatını parti merkezi olarak kendilerinin verdiğini söyledi. 1500 Kürt siyasetçisinin tutuklandığını belirten Kışanak, “Belki sizin yeni cezaevi yapma plan ve projeleriniz vardır, ama eğer tutuklamaya aynı hızla devam edecekseniz o projeleriniz yetişmeyebilir. Adalet Bakanlığı’nın 2015 yılına kadar cezaevleri sayısı 140 bin kişiyi kapsayacak şekilde bir projesi var. Ama diyoruz ki yetişmeyebilir. Açın stadyumlarınızı, çevirin tel örgülerinizi, koyun bütün halkımızı o stadyumlara. Ancak barış ve özgürlük aşkımızı da hapsetmeye gücünüz yetecek mi?” dedi. Kürtlere sağduyu çağrılarının yapılmasının manasızlaştığını belirten Kışanak, “Bize daha az sokağa çıkın diyorlar. 15 Şubat’ı protesto etmeyin diyorlar. Yıl 1999 sokaktaydık, yıl 2010 sokaktayız. O gün de protesto ettik yarın da protesto etmeye devam edeceğiz. Önümüzde 8 Mart var, Newroz var ve biz her gün sokaklarda, meydanlarda olacağız. Kimse Kürtlerin meydanlarda siyaset yapma hakkını elinden alamaz” dedi. Ergenekon davasına ve son dönemdeki darbe planlarına da değinen Kışanak, “Darbelerde en ağır bedelleri bizler ödedik. Yapılmak istenen darbelerin karşısında oluruz. Ancak Kürtler, demokratik siyaset Ergenekon’un diyeti olarak mı görülüyor? Eğer böyleyse bunun karşında halkımız gerekli tepkiyi verecektir.”dedi.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da 8 Mart hazırlığı

SONRAKİ HABER

Bu nasıl inceleme?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...