25 Şubat 2010 00:00

Livni: Suikast iyi bir haber

İSRAİL’de muhalefetteki Kadima Partisinin Lideri, Eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni...

Paylaş

İSRAİL’de muhalefetteki Kadima Partisinin Lideri, Eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Dubai’de Hamas komutanlarından birinin İsrail ajanları tarafından düzenlendiğinden şüphelenilen bir suikastla öldürülmesinin, “Terörle mücadele için iyi bir haber olduğunu” söyledi.
İsrail’den önemli bir ismin bu yönde bilinen ilk açıklamasında Livni, “Gerçek olan bir teröristin öldürüldüğüdür; Dubai’de ya da Gazze’de olmasının bir önemi yok. Bu terörizmle mücadele için iyi bir haber” ifadesini kullandı.
Livni, Kudüs’teki bir konferansta yaptığı konuşmada, zanlıların sahte Avrupa pasaportları kullandığının belirlenmesiyle İsrail ajanlarından şüphelenilen suikastın arkasında kimlerin olduğuna ilişkin ise bir yorumda bulunmadı. “Bütün dünya terörle mücadele edenleri desteklemeli” diyen Livni, “Terörizm ile bununla mücadele edenleri karşılaştırmak gayri ahlaki” diye konuştu.
Hamas’ın askeri kanadının kurucularından Mahmud El Mabhuh, 20 Ocak’ta Dubai’de bir otelde, elektrik verilerek ve boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Dubai polisi, uluslararası polis teşkilatı (İnterpol) tarafından kırmızı bültenle aranan 11 suikast zanlısının İngiliz, İrlanda, Fransız ve Alman pasaportları taşıdığını belirlemişti. İlgili ülkelerde başlatılan soruşturmalarda Dubai’ye gitmediklerini ifade eden zanlıların pasaportlarının, İsrail gizli servisi Mossad tarafından kopyalandığı şüpheleri gündeme gelmişti. Gelişmeler üzerine Batılı ülkelerle ilişkileri gerilen İsrail ise sürekli olarak, İsrail ajanlarının suikastta parmağı olduğu yönünde kanıt olmadığı yönünde açıklamalar yaptı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Darfur’da ateş şimdilik kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...