25 Şubat 2010 00:00

FT: ABD İran konusunda Tükiye’yi “sıkıştırıyor”

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Steinberg, Financial Times dergisine yaptığı açıklamalarında ...

Paylaş

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Steinberg, Financial Times dergisine yaptığı açıklamalarında Başbakan Erdoğan’ın İran için “dost” sıfatını kullanmasını değerlendirirken “İran’a bir etiket yapıştırmalarına ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olanı, İran’ın nükleer silah kabiliyetini elde etmemesini garantilemek için bizimle birlikte çalışmalarıdır” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin, nükleer bir İran olasılığı konusunda kaygılı olmak için herkes kadar nedenleri var” diyen Steinberg, İran’a askeri operasyon kaygılarına ilişkin diğer bir sorunun karşısında “Hiç kimse askeri bir çözümün arayışı içinde değil” karşılığını verdi.
Financial Times dergisi de, ABD’li Dışişleri Bakan Yardımcısını açıklamalarını yansıttığı haberinde “ABD, İran’a yaptırımlar konusunda Türkiye’yi sıkıştırıyor” başlığını kullandı. Gazete şunları yazdı: “ABD, İran’a karşı yeni yaptırımlara destek vermesi konusunda Türkiye’ye baskıya hız veriyor, bu da Washington’un, Tahran’ın nükleer programı konusunda bir konsensüs oluşturmadaki zorluklara vurgu yapıyor.” (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

TEK EL olarak kazanacağız

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...