25 Şubat 2010 00:00

‘Mücadelemiz de taleplerimiz de aynı’

72 GÜNDÜR direnişte olan TEKEL işçilerine bir destek de Mamaklı kentsel dönüşüm mağduru, Dostlar ve Şirintepe Mahalleleri halkından geldi

Paylaş

72 GÜNDÜR direnişte olan TEKEL işçilerine bir destek de Mamaklı kentsel dönüşüm mağduru, Dostlar ve Şirintepe Mahalleleri halkından geldi.
Kendi sorunları ile TEKEL işçilerinin sorunlarının aynı olduğunu gazetemize anlatan mahalleliler TEKEL işçilerinin yanında olduklarını belirttiler.
“TEKEL işçilerinin mücadelesini desteklediklerini” belirten Cengiz Yıldırım; “Bizler Dostlar Mahallesi halkı olarak kendi sorunlarımızı TEKEL İşçilerinin sorunlarıyla aynı görüyoruz. Bizler kentsel dönüşüm mağduruyuz. Belediye gecekondularımızı elimizden almak istiyor” dedi. Yıldırım 27 Şubat’ta mahalle halkı olarak TEKEL işçileriyle dayanışma eylemine katılacaklarını söyledi.
Kentsel Dönüşüm Mağduru Şükran Laçin ise 2–3 yıldır kentsel dönüşüm sorunu ile mücadele ettiklerini söyledi. Laçin de TEKEL işçilerini desteklediklerini ifade etti.
Şirintepe Mahallesi’nde gecekonduda oturduğunu ifade eden Sadık Toyran da TEKEL işçilerinin sadece ekmek parası ve haklarını almak için orada olduklarını söyledi. “Çektikleri sıkıntılar çok fazla, çocuklarından uzak, karda- kışta direniyorlar” diyen Toyran, devletin TEKEL işçilerinin sesini duyup, haklarını vermesini istedi.
Şirintepe Mahallesi Muhtarı Şevki Yılmaz da; hükümetin TEKEL işçilerine duyarlı olmasını isteyerek, “TEKEL işçilerinin biran önce hakları verilip, ailelerinin yanlarına gitmelerini istiyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

Batıkentli kadınlar TEKEL işçileriyle bir araya geldi

TEKEL işçilerinin mücadelesi sürerken, Ankara’nın çeşitli semtlerinde dayanışma etkinlikleri de devam ediyor.
Batıkent’in Kardelen Mahallesi’nde Emek Partili kadınların düzenlediği; “8 Mart’a Giderken TEKEL İşçisi Kadınlar ve Mücadele” konulu söyleşide TEKEL işçisi kadınlarla mahalleli kadınlar bir araya geldi.
SES MYK Üyesi Şükran Doğan’ın da konuşmacı olarak katıldığı söyleşide mahalleli kadınlar TEKEL işçisi kadınlarla buluştu.
Tokat TEKEL’den Feride Razi ve Altun Kılınç; bugüne geliş süreçlerini mahalleli kadınlarla paylaştı. Aralarında TEKEL işçilerinin yanına hiç gidemeyen kadınların da bulunduğu söyleşide 4-c’nin nasıl bir kölelik sistemi olduğunu anlatan Razi; “TEKEL işçisi yıllardır yan gelip yatıyor” denilerek, halkın yanlış bilgilendirildiğini, ancak 70 gündür başta Ankara halkı olmak üzere tüm Türkiye halkının kendileriyle dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Razi, bu direnişin kadın olarak kendilerine çok şey kattığını ve geliştirdiğini de sözlerine ekledi. 4-c’nin tüm emekçilerin önünde bir tehdit olduğunu anlatan Şükran Doğan ise örgütlü mücadelenin önemini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
İbrahim Kale
ÖNCEKİ HABER

ÜNİVERSİTEDE İŞÇİ DÜŞMANLIĞI

SONRAKİ HABER

‘4-C’YE İMZA ATMAYACAĞIZ’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...