26 Şubat 2010 00:00

ÇANKAYA MUTABAKATI

‘Balyoz Darbe Planı’ gözaltıları ve yargıda yaşanan gerilimin ardından Çankaya’da toplanan devletin zirvesi, mutabakat mesajı verdi.

Paylaş

‘Balyoz Darbe Planı’ ile bağlantılı olarak, aralarında kuvvet komutanlarının da bulunduğu çok sayıda üst rütbeli askerin gözaltına alınmaları ve yargıda yaşanan gerginlik üzerine devletin zirvesi dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çağrısıyla Çankaya’da bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ‘Bond’ çantalarla geldikleri Çankaya Köşkü’ndeki toplantı
3 saat süren zirvenin ardından yapılan açıklamada, kurumlara ‘sorumlu davranın’ mesajı verilirken, kamuoyunda oluşan ‘devletin dikişleri mi atıyor?’ kaygıları giderilmeye çalışıldı.
SORUMLULUK HATIRLATMASI
Gözlerin çevrildiği zirvenin ardından, Çankaya Köşkü’nden gelen açıklamada, gündemdeki konuların görüşüldüğü belirtildi ve ‘çözüm’ vurgusu yapıldı.
Saat 11.00’da başlayan zirve saat 14.05’te sona ererken, Köşk’ten ilk çıkan Başbakan Erdoğan oldu.
Zirvenin ardından saat, 14.12’de yapılan açıklamada ise şöyle denildi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile bu haftaki olağan görüşmelerini birlikte yapmayı uygun bulmuşlardır.
Görüşmede son günlerde kamuoyunda tartışılan konular ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır.
Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır.”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un görüşmelerinin ardından öğle yemeğini birlikte yedikleri öğrenildi.
ERDOĞAN: ÇOK İYİ GEÇTİ
Zirvenin ardından TBMM’ye gelen Başbakan Tayyip Erdoğan görüşmeyle ilgili soruları “Zirve çok iyi geçti” diyerek yanıtladı.
Üst düzey generallerin ‘Balyoz’ planı kapsamında sorgulandıkları saatlerde gerçekleşen zirvenin ardından verilen mesajın, isim vermeden, yargıdan medyaya kadar uzanan geniş bir çevreye sorumluluklarını hatırlattığı yorumları yapıldı.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bakandan ‘kırk katır kırk satır’ dayatması

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...