26 Şubat 2010 00:00

Esenyur’ta emek, barış ve demokrasi için birlik

EMEK, Barış ve Demokrasi İçin Birlik Platformu’nun Esenyurt birleşenleri; BDP, EMEP, ESP ve ÖDP, Esenyurt BDP ilçe binasında yaptıkları açıklamayla demokrasi güçlerinin birliğinin önemine değindiler.

Paylaş

EMEK, Barış ve Demokrasi İçin Birlik Platformu’nun Esenyurt birleşenleri; BDP, EMEP, ESP ve ÖDP, Esenyurt BDP ilçe binasında yaptıkları açıklamayla demokrasi güçlerinin birliğinin önemine değindiler. AKP’nin demokrasi lafını ağzından düşürmezken, baskılara devam ettiği belirtilen açıklamada belirtilen açıklamada bunun ikiyüzlülük olduğu belirtildi. Esenyurt BDP binasına geçtiğimiz günlerde yapılan polis baskının da kınandığı açıklamayı okuyan Emek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Erkan Sarıoğlu, başta TEKEL işçileri olmak üzere belediye işçileri ile dayanışmayı da büyüteceklerini belirtti. Sarıoğlu, “İşsizlik, yoksulluk, Kürt sorunu, farklı inançlar üzerinde baskı, işçi ve emekçilerin en yakıcı sorunları. Sendikalı oldukları için işten atılan Esenyurt Belediyesi işçileri soğuk, kar, yağmur demden 190 gündür sendikalı çalışma hakkı için mücadele ediyorlar. TEKEL işçileri baskılara rağmen onurlu mücadelelerini sürdürüyorlar” dedi. 27 Şubat’ta TEKEL işçileri ile dayanışma eylemi yapacaklarını söyleyen Sarıoğlu, “TEKEL işçilerinin kazanımı, tüm işçi ve emekçilerin kazanımıdır.Gerçekleştireceğimiz TEKEL’le dayanışma eylemine tüm Esenyurt halkını davet ediyoruz” dedi.
Barış ve Demokrasi Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Metin Sanin ise “Partimize gece yapılan baskına Çevik Kuvvet ve terörle mücadele ekipleri katıldı. Arama yapan polisler neyi aradıklarını dahi bilmiyorlardı. Konferans sonrasında elimizde bulunan delege listeleri vb. bütün belgelere el koydular ve şu anda bu belgeler olmadığından dolayı resmi işlemlerimizi yapamıyoruz” dedi. Platformda sadece partilerine yönelik baskılar nedeniyle bulunmadıklarını belirten Sanin, tüm antidemokratik uygulamalara karşı bir araya geldiklerini söyledi. Cumartesi saat 17.00’de Esenyurt Meydanı’nda toplanacak olan platform bileşenleri buradan AKP ilçe binasına yürüyerek TEKEL işçilerine destek verecekler. Hazırlanan bildiriler ile halkı eyleme çağıran bileşen üyeleri, yöre dernekleri ile de görüşmeler yaparak TEKEL’le dayanışma eylemine destek istediler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Paşaların ifadesi alındı

SONRAKİ HABER

Çiçek, kritik görüşmeyi anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...