26 Şubat 2010 00:00

Paşaların ifadesi alındı

ŞİMDİYE kadar 20 kişinin tutuklandığı ‘Balyoz’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve...

Paylaş

ŞİMDİYE kadar 20 kişinin tutuklandığı ‘Balyoz’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Kuvvet Komutanlarının yanı sıra dün 10 muvazzaf askerde adliyedeydi.
BAŞSAVCILAR SORGULUYOR
Ergin Saygun’un ifadesini savcı Ali Haydar, İbrahim Fırtına’nın ifadesini ise Başsavcı Vekili Turan Çolakadı ile birlikte savcı Mehmet Berk aldı. Fırtına, Örnek ve Saygun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden sıkı güvenlik önlemleri altında sivil plakalı bir minibüse bindirilerek Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne ulaştırıldı. 5 polis otomobilinin nezaret ettiği konvoy, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden adliye bahçesine alındı. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde Saygun ve Fırtına’nın ifade işlemleri sürerken Özden Örnek’in ifadesinin alınmasına henüz başlanmamıştı.
OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER
Güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra, önce Fırtına ardından Örnek ve daha sonra da Saygun tek tek adliye binasına giriş yaptı. Bu arada, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi ve çevresinde olağanüstü önlemler alındı. Adli Tabiplik birimine ilk olarak emekli Orgeneral Fırtına, ardından emekli Orgeneral Saygun, daha sonra da emekli Oramiral Örnek getirildi. Tek tek sağlık kontrolünden geçirilen 3 eski kuvvet komutanı, daha sonra savcılık katına çıkartıldı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 muvazzaf asker de dün adliyeye getirildi.
ŞİMDİYE KADAR 20 KİŞİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında şu ana kadar 20 kişi tutuklandı. Son olarak, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli Albay Kubilay Aktaş, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak ve 5 muvazzaf subay tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildi. Aynı soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Tuğgeneral Ahmet Baki Erdoğan, Tuğgeneral Gafur Aksu, emekli Albay Mustafa Çalış, emekli Albay Yusuf Ziya Toker, emekli Albay Musa İstek ve iki muvazzaf subay da savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Emekli Albay Suat Aytın, emekli Kurmay Albay Emin Küçükkılıç, emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü ve 2 muvazzaf subay daha önce tutuklanmıştı. Böylece şu ana kadar adliyeye sevk edilen 20 kişiden 6’sı emekli 7’si muvazzaf 13 subay tutuklandı.
ÇETİN DOĞAN BUGÜN SORGULANACAK
‘Balyoz planı’nın altında imzası olduğu iddia edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan ise bugün adliyeye sevk edilecek. Çetin Doğan’ın avukatları Doğan’ın emniyette susma hakkını kullandığını belirterek, “Kendisine 70 - 80 soru yöneltildi. Sorgu 15 - 20 dakika sürdü. Kimlik bilgilerine dair sorular dışında tüm soruları yanıtsız bıraktı. Doğan susma hakkını kullanıyor” dediler. Gazetecilerin Doğan’ın emniyette nerede bekletildiği yönündeki sorusuna ise avukatları “Nezarette değil. Basit bir oda. Sadece divan var iki tane sandalye var” dedi.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Parola soruşturmasında astsubay tutuklandı

SONRAKİ HABER

Esenyur’ta emek, barış ve demokrasi için birlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...