26 Şubat 2010 00:00

İHSAN DOĞRAMACI ÖLDÜ

YÜKSEK Öğretim Kurulu’nun Kurucu Başkanı İhsan Doğramacı, 93 yaşında öldü.

Paylaş

YÜKSEK Öğretim Kurulu’nun Kurucu Başkanı İhsan Doğramacı, 93 yaşında öldü. Çok sayıda ‘ödül’ sahibi olan Doğramacı, Milli Güvenlik Konseyi tarafından getirildiği YÖK başkanlığını 10 Temmuz 1992 tarihine kadar sürdürdü. Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın son ödülü de “TBMM Onur Ödülü” olmuştu. Dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün önerisi üzerine TBMM tarafından Prof. Dr. İhsan Doğramacı, “TBMM Onur Ödülü”ne layık görüldü. Prof. Dr. Doğramacı, ödülü, dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın elinden almıştı. Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın, babası adına yaptırdığı Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camii’nde defnedilmesi bekleniyor. Defin için Bakanlar Kurulu Kararı gerekiyor.
GÜL VE ERDOĞAN’DAN MESAJ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Doğramacı’nın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Ömrüne çok sayıda başarıyı sığdırabilmiş saygın bir insan olan İhsan Doğramacı, milletimize unutulmaz hizmetlerde bulunmuştur. İhsan Doğramacı, milletçe gurur duyduğumuz bir bilim adamı, örnek bir vatandaş olmuştur” dedi.
Başbakan Erdoğan da mesajında, “Doğramacı’yı hizmetlerinden dolayı devamlı hatırlayacağız” dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Sadece Türkiye değil dünyada da tanınan merhum İhsan Doğramacı, geniş ufku ve öngörüsü ile yılmadan çalışmasıyla uzun yıllar insanlığa hizmet etmiştir” dedi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İstek dışı emekliliğe yargı freni

SONRAKİ HABER

Eşek etine zam mı geldi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...