26 Şubat 2010 00:00

İşçilerle esnafın dertleri aynı

BAĞCILAR Yeni Mahalle’de, esnaflar siftahsız dükkan kapatıyor. Bunun nedeniyse krizle birlikte artan yoksulluk.

Paylaş

BAĞCILAR Yeni Mahalle’de, esnaflar siftahsız dükkan kapatıyor. Bunun nedeniyse krizle birlikte artan yoksulluk. Bu yoksulluğun altında hükümetin uyguladığı politikaların yattığına dikkat çeken esnaflar, bu politikalara karşı TEKEL işçilerinin başlattığı mücadelenin desteklenmesi gerektiğini söylediler.
Küçük bir ayakkabı dükkanı olan Mehmet Önaç, “2 günde bir ayakkabı satacağım diye lavaboya bile gitmiyorum. İnsanlar 50 liralık ayakkabıya bakmıyorlar bile. Günde bir çift ayakkabı bile satamıyorum” diye konuştu. Yaşadığı bir olayı anlatan Önaç, “Geçenlerde dükkanımın önüne bir genç geldi. Kıvranıyordu. Ben de ‘hayırdır ne oldu’ diye sordum. 10 lira borç almak için birini beklediğini söyledi” dedi. Hükümetlerin hep kendi yandaşlarını zengin ettiğini ifade eden Önaç, TEKEL işçilerinin mücadelesini desteklediğini bildirdi.
Mahalle bakkalı Binali İlhan ise “Dükkanımda 10 bin liralık mal yokken, mahalleden 10 bin lira alacağım var” dedi. Bunun yanı sıra büyük marketlerin küçük esnafı bitirme noktasına getirdiğine dikkat çeken İlhan, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 18 yaşındaki oğlu müdürlük yapıyor. Başbakan Edoğan’ın oğlunun gemiciği var, damadının mücevher dükkanı var. Şimdi soruyorum; yetim hakkı yiyen kimmiş?” TEKEL işçileriyle sorunlarının ortak olduğunu belirten İlhan, “Ben her gün dükkanımı ekmek kazanmak için açıyorum, TEKEL işçileri de ekmekleri için direniyorlar. TEKEL işçileri ile 1 liranı paylaş kampanyasını destekliyorum” diye konuştu.
Hükümetin, herkesin canını yaktığını söyleyen esnaf Mehmet Şahin de “Sessiz kalmamalıyız” dedi. Büyük marketler yüzünden kapanma noktasına geldiklerini anlatan Şahin, TEKEL işçilerini desteklediklerini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Alış veriş merkezi sultası

SONRAKİ HABER

GDO açlığa çözüm olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...