26 Şubat 2010 00:00

Marmaray işçilerinin eylemi 40. gününde de sürdü

DÜŞÜK ücret sağlıksız çalışma koşullarına karşı, 40 gündür eylemde olan Marmaray işçileri, proje ortaklarından Japon Taisei Şirketi yetkililerine taleplerini iletti

Paylaş

DÜŞÜK ücret sağlıksız çalışma koşullarına karşı, 40 gündür eylemde olan Marmaray işçileri, proje ortaklarından Japon Taisei Şirketi yetkililerine taleplerini iletti. Şirket önünde bir araya gelen işçiler “İşimiz ve hakkımı için direniyoruz”, pankartı ile “Asrın projesinde kölelik koşulları”, yazılı dövizler açtı.
Eylemde bir basın açıklaması okuyan işçi temsilcisi Aydın Erhan direnişlerinin 40. gününü doldurduğunu ve bu süreç boyunca taleplerini dile getirdiklerini ve henüz bir sonuç alamadıklarını belirterek, proje üst işverenleri arasında yer Gama, Nurol şirketleri gibi Japon Taisei şirketinin de yaşanan haksızlığı görmediği için firma önünde bir araya geldiklerini söyledi. Erhan, “Patronlar hükümete sırtını dayatması, işçilerin kölelik koşullarının katmerleşmesi demektir. Polat inşaatın bu kadar pervasızca davranması AKP ile ilişkileri ile ilgilidir” dedi. Taisei başta olmak üzere tüm yetkililere seslendiklerini belirten Erhan, “Kölece koşullara çalışmaktan proje ortakları olan firmalar taşeron Polat İnşaat kadar sorumludur. Biz bir an önce haklarımız geri verilmesini istiyor ve işimize geri dönmek istiyoruz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından İşçi temsilcileri Taisei yetkileri ile görüştü (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Patron, polis korumasında grev kırıcılığı yapıyor

SONRAKİ HABER

EGEÇEP kurultaya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...