26 Şubat 2010 00:00

Rektör Saraç, görevden almayı sürdürüyor

DİCLE Üniversitesi’nde (DÜ) Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın baskıları devam ediyor. Birçok akademisyen ve öğretim görevlisi üzerinde baskı kurup ...

Paylaş

DİCLE Üniversitesi’nde (DÜ) Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın baskıları devam ediyor. Birçok akademisyen ve öğretim görevlisi üzerinde baskı kurup istifaya zorlamaya çalışan Saraç, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İnan’ı görevden aldıktan sonra şimdi de Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Eskimez’i görevinden aldı.
Diyarbakır Sağlık ve Meslek Örgütleri Platformu, konuyla ilgili olarak üniversite de basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Diş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Sıdık Patnos, son zamanlarda Dܒde kadrolaşmanın arttığını, Rektör Ayşegül Jale Saraç’ın atandıktan sonra dar grupçu, baskıcı, dışlayıcı, ötekileştirici, cemaatçi ve çatışmacı bir yöntem tarzı benimsediğini söyledi.
KAMUOYUNA DUYARLILIK ÇAĞRISI
Daha önce istifası istenen dekanlardan biri olan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Eskimez’in istifa etmeyip görevini sürdürdüğünü belirten Patnos, “Ayşegül Jale Saraç’ın rektör olarak atanmasından sonra geçen 17 aylık süre zarfında, seçimlerde kendisine oy vermeyen, kendi dünya görüşüne sahip olmayan akademisyenlere uygulamış olduğu baskı, yıldırma ve soruşturmalar sonucu onlarca akademisyen üniversiteden ayrılmak zorunda kaldı. Ayşegül Jale Saraç’ın baskı ve yıldırmalarına göğüs geren Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Eskimez ve idari kadrosu, adeta kurgulanmış bir soruşturmaya maruz kalmış ve bunun sonucunda hukuka aykırı bir biçimde görevden alınmış, idari akademisyen yöneticiler istifa etmek zorunda kalmışlardır” dedi. Patnos, Şebnem Eskimez’in görevine iadesinin bir an önce yapılmasını isteyerek, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Köylüler zararları için AİHM’e başvurdu

SONRAKİ HABER

Patron, polis korumasında grev kırıcılığı yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa