26 Şubat 2010 00:00

Pakistan ve Hindistan yeniden görüşmeye başladı

PAKİSTAN ile Hindistan arasında barış görüşmelerini yeniden başlatmak amacıyla Hindistan’a giden Pakistan Dışişleri Bakanı Selman Beşir...

Paylaş

PAKİSTAN ile Hindistan arasında barış görüşmelerini yeniden başlatmak amacıyla Hindistan’a giden Pakistan Dışişleri Bakanı Selman Beşir, Hindistanlı mevkidaşı Nirupama Rao ile Yeni Delhi’deki Prens Sarayı’nda bir araya geldi.
Heyetler arası görüşmeler başlamadan önce gazetecilere açıklama yapan Beşir, “Yeniden başlayan barış sürecinde, Hindistan tarafını çok iyi ve yapıcı gördüm” diye konuştu.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Basit de, yeniden başlayan diyalog sürecinde iki ülke arasındaki görüşülmedik hiçbir konu kalmayacağını ve var olan görüş ayrılıklarının zamanla masaya yatırılacağını belirtti.
15 AY SONRA İLK TEMAS
Basit ayrıca, “Beluçistan’daki terörist eylemlerin arkasında Hindistan’ın olduğu yönündeki iddialarımızı ve elimizdeki delilleri Hindistan tarafına sunacağız” dedi.
Pakistan ile Hindistan arasında ilk olarak 2004 yılında başlayan barış süreci 2008 yılında, 160 kişinin öldüğü Mumbai saldırılarından sonra Hindistan, saldırılardan Pakistan istihbaratını sorumlu tutarak barış görüşmelerini askıya aldığını açıklamıştı.
Nirupama Rao, Mumbai saldırılarının üzerinden 15 ay geçtikten sonra iki taraf arasında ilk kez yapılan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki tarafın “temas içinde olacağını”söyledi.
Görüşmenin iki ülke arasında güveni sağlamak yönünde atılan ilk adım olduğunu belirten Rao, Salman Beşir’e, Pakistan’ın topraklarındaki “terör şebekelerini” çökertmesi ve Mumbai saldırılarından sorumlu olanları adalet önüne çıkarması gerektiğini söylediğini belirtti.
Güney Asya’nın nükleer güce sahip iki rakip ülkesi arasında, başta “terör” olmak üzere su kaynaklarının paylaşımı ve Keşmir gibi ana konularda görüş ayrılıkları bulunuyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Dubai suikastı Avustralya’ya da uzandı

SONRAKİ HABER

Nükleerci kardeşler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...