26 Şubat 2010 00:00

30 saniye ara başlıyor

1-11 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleştirecek Akbank 6. Kısa Film Festivali, yurtiçi ve yurtdışından geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve...

Paylaş

1-11 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleştirecek Akbank 6. Kısa Film Festivali, yurtiçi ve yurtdışından geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir festival sunmayı hedefliyor. Bu yıl “30 Saniye Ara” sloganını taşıyan festival, 396 filmin başvurduğu yarışma ve yarışma dışı bölümünün yanı sıra farklı renkler, coğrafyalar, kültürler ve düşünceleri bir araya getiriyor.
Akbank 6. Kısa Film Festivali’nin bu yılki ulusal ve uluslararası bölümlerine toplam 396 film başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda festivalin ulusal yarışmalı bölümüne 20 kurmaca ve 10 belgesel olmak üzere toplam 30 film alındı. Ayrıca festival, Yarışma Dışı, Uluslararası Kısalar, Özel Gösterim, Animasyon Kısalar kategorilerinin yanı sıra bu yıl eklenen Deneyimler bölümüyle de kısa filmleri izleyicilerle buluşturuyor
‘DENEYİMLER’İN İLK KONUĞU PATRİCE CARRÉ
Festival Kısaları, Yarışma Dışı Bölüm, Uluslararası Kısalar, Özel Gösterim, Animasyon Kısalar ve Belgesel Sinema bölümlerine bu yıl yeni bir bölüm daha ekleniyor: Deneyimler... Bu bölümde, kısa film alanında önemli birikimleri olan bir kişi ve çalışmaları konuk ediliyor. Deneyimler bölümünün ilk konuğu “Patrice Carré”. Fransa’da Canal +’a ait CinéCinéma kanalında uluslararası kısa film alımlarının başında bulunan Patrice Carré, yine aynı televizyonda kısa metraj filmlerle ilgili bir de program sunuyor. “Deneyimler” bölümünde Patrice Carré’nin yönetmenliğini yaptığı “La femme qui a vu l’ours” adlı kısa film ve deneyimlerini aktaracağı “Kısa Filmin, Kitleye Ulaşmasında Yöntem ve Kriterler” başlığı altında bir de söyleşi bulunuyor.
BOL ÖDÜLLÜ KISALAR
Akbank 6. Kısa Film Festivali’nin “Uluslararası Bölümü”nde Türkiye, İtalya, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Polonya, Avustralya, İngiltere, Fas, İrlanda, Singapur, Avusturya, Fransa, İran, İzlanda, Ukrayna ve İspanya’dan oluşan seçki, kısa film severlerle buluşuyor. Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali, Cannes, Locarno, Rotterdam, Montpellier, Sundance Film Festivali gibi dünyanın saygın festivallerinden ödüller alan kısa filmler, “Uluslararası Bölüm”ün konuğu oluyor.
KISADAN UZUNA BÖLÜMÜ BARIŞ PİRHASAN’I AĞIRLIYOR
Sinemaya kısa filmle başlayan ve uzun metraj filmlerle sinema serüvenlerine devam eden Barış Pirhasan’ın kısa filmlerinin yanı sıra ilk uzun metraj filmi de festival kapsamında gösterime sunuluyor. Barış Pirhasan’ın “The Hitch”, “Things of No Importance” ve “Gül ile Adem” adlı kısa filmlerinin yanı sıra ilk uzun metraj filmi “Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal”, festivalde sinemaseverlerle buluşuyor.
BELGESEL SİNEMA BÖLÜMܒNÜN USTALARI
Bu yıl Hasan Özgen’e ayrılan “Belgesel Sinema” bölümünde sinemaseverler, yönetmenin “Ateşin Göçü” , “Ve Taşlar Tanıktır” , “Tarihin Kilidi: Çanakkale” ve “Gelenler, Gidenler ve Kalanlar” isimli belgesellerini izleme imkanı buluyor.
24 farklı ülkeden 98 film, söyleşileri, ücretsiz atölye çalışmaları, sinema dünyasından önemli konuklarıyla, Akbank Kısa Film Festivali’nin 10 gün boyunca kapısı herkese açık olacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak Akbank Sanat’ta gerçekleşecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
Ayrıntılı Bilgi için:
www.akbankkisafilm.com
ÖNCEKİ HABER

Aşk ve sanatla yaşayan kadın

SONRAKİ HABER

YERLİSİ BOL BİR HAFTA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...