28 Şubat 2010 00:00

33 tutuklama

SERBEST bırakılan üç generalin ardından tüm gözler iki isme yönelmişti. Mahkeme ikisini de tutukladı! Emekli Orgeneral Doğan ile Emekli Korgeneral Alan, Metris Cezaevine götürüldü.

Paylaş

SERBEST bırakılan üç generalin ardından tüm gözler iki isme yönelmişti. Mahkeme ikisini de tutukladı! Emekli Orgeneral Doğan ile Emekli Korgeneral Alan, Metris Cezaevine götürüldü.
“Balyoz Güvenlik Hareket Planı” iddiaları soruşturması kapsamında şimdiye kadar gözaltında alınan muvazzaf ve emekli askerlerden 33’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
HABERİ YOKMUŞ!
‘Balyoz’ darbe planı soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 1. Ordu Eski Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın savcılık sorgusunda ‘Harp Oyunu Semineri’ olarak adlandırılan seminerde konuşma yaptığını kabul ettiği öğrenildi. Doğan’ın savunmasında ‘Balyoz’ darbe planı altında imzasının bulunmadığını sadece burada isminin geçtiğini ve böyle bir plandan haberi olmadığını söylediği öğrenildi.
‘KUVVETLİ
SUÇ ŞÜPHESİ’
Emekli Orgeneral Doğan’ın tutuklanma gerekçesi olarak “Kuvvetli suç şüphesinin” gösterildiğini aktaran Avukat Celal Ülgen, sorgulamada ıslak imza ve ses kaydı örneği de alınmadığını belirtti. Mahkemenin ardından kısa açıklama yapan Çetin Doğan, mahkemenin tutuklama kararını beklemediğini söyleyerek, “Asıl mücadele şimdi başlıyor” dedi.
(İSTANBUL)

‘DARBE TESPiTiMiZ YOK’
Birinci Ordu Askeri Savcılığı, ‘Balyoz darbe planı’nın ve bu plana dayanak teşkil eden çeşitli eylem planlarının gerçek olduğuna dair Askeri Savcılıkça herhangi bir tespite varılamadığını açıkladı. Birinci Ordu Askeri Savcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın halen devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, “Ancak, bugüne kadar yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda adı geçen darbe planının ve bu plana dayanak teşkil eden çeşitli eylem planlarının gerçek olduğuna dair Askeri Savcılığımızca herhangi bir tespite varılamamıştır. Dolayısıyla söz konusu seminer faaliyetlerinin darbe planı teşkil ettiğini söylemek mümkün değildir” görüşüne yer verildi.
ÖNCEKİ HABER

İşsizsen gel

SONRAKİ HABER

ASYA-PASİFİK’TE BU HAFTA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...