01 Mart 2010 00:00

İŞÇİ GÜNDEMİNE POLİS ENGELİ

KAYSERİ’de işçilerin ve mücadeleci sendikaların çıkardığı yerel işçi gazetesi “İşçinin Gündemi Kayseri”, Organize Sanayi Bölgesi patronlarını korkuttu.

Paylaş

KAYSERİ’de işçilerin ve mücadeleci sendikaların çıkardığı yerel işçi gazetesi “İşçinin Gündemi Kayseri”, Organize Sanayi Bölgesi patronlarını korkuttu. İşçilerin gazeteyi ilgiyle karşılaması, işçiler arasından yeni yazar ve dağıtıcı çıkarması üzerine harekete geçen patronlar, polisi devreye soktular.
Sanayi Bölgesi’nden önceki gün Mondi Fabrikası önünde, vardiya çıkışında yapılan gazete dağıtımına, patronun çağırdığı polisler müdahale etti. Gazeteyi almak isteyen işçiler zorla servislere sokulurken, gazete dağıtanlar da gözaltına alındı. Patronun, gazetenin yasadışı olduğunu iddia etmesi üzerine müdahale ettiklerini ifade eden polis görevlileri, 2 saate yakın süren tartışmanın sonunda hatalarından döndüler.
İşçinin Gündemi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Komser, engellenmek istenenin işçilerin birleşme ve mücadele etme eğilimi olduğunu söyledi. Patronun ve polisin tutumunu değerlendiren Komser, “Gazetemizin 3. sayısı da birçok fabrikadan işçiden gelen mektuplarla çıkacak. Gazetemize ulaşan her işçi, hakları için mücadele etmek istediğini ifade ediyor. Gazetemiz, sorunlarının çözümü için bir araya gelmek isteyen işçi arkadaşlarımız oldukça, çıkmaya ve işçilerin sesi olmaya devam edecek” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)
Ümit Kartal
ÖNCEKİ HABER

SUNNY İŞÇİLERİNDEN ANLAMLI DESTEK

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri tokat oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...