01 Mart 2010 00:00

Sorun yok, kriz yok!

Prof. İhsan Doğramacı’nın cenazesinde ayaküstü konuşan Erdoğan ve Başbuğ, cenazenin ardından Başbakanlıkta bir araya geldi. Saat 13.55’te başlayan görüşme 15.10’da tamamlandı.

Paylaş

Prof. İhsan Doğramacı’nın cenazesinde ayaküstü konuşan Erdoğan ve Başbuğ, cenazenin ardından Başbakanlıkta bir araya geldi. Saat 13.55’te başlayan görüşme 15.10’da tamamlandı.
1 saat 15 dakika süren görüşmeyi, ajanslar ve televizyon kanalları ‘sürpriz’ olarak nitelendirirken, görüşmenin içeriğine dair bilgiler verdiler. Görüşme, gazetecilerin yanı sıra Başbakanlığı da hareketlendirdi. Görüşmenin sürdüğü saatlerde ise en çarpıcı açıklama Başbakanlıktan geldi. Başbakanlık, “Kiriz yok, olağanüstü bir durum yok” açıklaması yaptı.
CENAZEDEN SÜRPRİZ RANDEVU ÇIKTI
YÖK’ün kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın cenazesinde devletin zirvesi buluşurken, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ayaküstü yaptıkları sohbet dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün törene gelmesi beklenirken, Erdoğan’la konuşan Başbuğ, kameralar önündeki bu görüşmede ağzını eliyle kapattı. Bu görüşmeden hemen sonra Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Başbakanlığa sürpriz bir ziyarette bulundu.
BAŞBAKANLIKTA PANİK!
Görüşme sürerken çeşitli spekülasyonlar gündeme geldi. Acil bir açıklama yapan Başbakanlık kaynakları, “Cenazedeki görüşmenin devamı” dediler. Açıklamamın en dikkat çeken bölümü ise “Olağanüstü bir durum yok. Herhangi bir kriz söz konusu değil. Kış tatbikatı nedeniyle 4 Mart’ta yapılamayacak olağan görüşme bugün (dün) yapıldı” oldu.
NE KONUŞTULAR?
Erdoğan ve Başbuğ’un, ‘Balyoz’ soruşturmasını, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın tutuklanması ve cuma günü gerçekleşen yeni gözaltıları konuştuğu, sızan bilgiler arasında. Sürpriz zirvede ayrıca, önümüzdeki günlerde gündeme getirilecek anayasa değişikliğinde askere sivil yargı yolunun açılıp açılmayacağı konusunun da masaya yatırıldığı ifade ediliyor.
DİKKAT ÇEKEN TARİH!
Başbakan Erdoğan’ın resmi programında yer almayan görüşmenin hafta sonuna denk gelmesi de dikkat çekti. Öte yandan, bu görüşmenin 28 Şubat gününe denk gelmesi de bir diğer ayrıntı olarak ön plana çıktı.
YENİ GÖRÜŞMÜŞLERDİ
Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde Erdoğan ve Başbuğ’un katıldığı 3’lü bir zirve gerçekleştirilmiş, Erdoğan ve Başbuğ zirveye ellerinde çantayla gelmişti. Zirveden sonra “güven ve iş birliği” mesajı yayınlanmıştı.
(Ankara/EVRENSEL)

BALYOZ’DA 2. DALGA SORGUSU!

İKİNCİ ‘Balyoz’ dalgasında gözaltına alınan 18 askerden 14’ü, dün savcılar tarafından sorgulandı.
‘Balyoz’ soruşturmasında emekli kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu ilk gözaltı dalgasından sonra cuma günü yeni bir gözaltı dalgası gerçekleşmişti. Gözaltına alınan 17’si muvazzaf 18 askerden 7 muvazzaf asker, dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
İstanbul Merkez Komutanlığı’ndaki işlemleri tamamlanan bir grup, sivil plakalı bir araç ile Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Askerler, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan adliyeye alındı. Zanlıların dün savcılıktaki sorgu işlemleri, öğleden sonra tamamlandı. Öğleden sonra ise 7 kişilik bir grup daha adliyeye getirildi.
ÇETİN DOĞAN SİLİVRİ’DE
Öt yandan, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, dün Metris Cezaevi’nden Silivri Cezaevi’ne sevk edildi. Doğan’la birlikte emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü ve emekli Tümamiral Özer Karabulut da Silivri Cezaevi’ne sevk edildi. Tutuklanan Doğan ve Alan, Metris Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞSAVCI KATSAYI BELGESİNİ İSTEDİ

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...