01 Mart 2010 00:00

Çiğli Belediyesi işçilerinden dayanışma etkinliği

ÇİĞLİ Belediyesi’ne ait Kafesan şirketinde çalışan işçiler, geleneksel hale getirmeyi hedefledikleri dayanışma şölenini gerçekleştirdi.

Paylaş

ÇİĞLİ Belediyesi’ne ait Kafesan şirketinde çalışan işçiler, geleneksel hale getirmeyi hedefledikleri dayanışma şölenini gerçekleştirdi.
Gelincik Düğün Salonu’nda düzenlenen ve 500 dolayında belediye işçisinin eş ve çocuklarıyla katıldığı şölene, Grup Yapıcıların Türküsü ve Sanatçı Cevdet Bağca türküleriyle renk kattı.
Çiğli’de oturan Şair-Yazar Asım Gönen de şölene katılarak işçilere şiir dinletisi sundu. Geceye Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, başkan yardımcıları ile CHP ve AKP’li belediye meclis üyeleri, EMEP Çiğli İlçe Örgütü yönetici ve üyeleri ile Kafesan işçilerinin örgütlü olduğu Genel-İş 5 No’lu Şube Sekreteri Erdal Güven ve aynı şubede örgütlü işyerlerinden Buca Belediyesi, KENT AŞ ve KOMBEL işyeri temsilcileri de katıldı. Şölene, Şube Başkanı Mehmet Çınar’ın katılmaması ise dikkat çekti. Şube başkanının Genel-İş ve DİSK bölge temsilcisinin dayanışma şölenine katılmamasına ilişkin olarak işçiler, Kafesan işçilerinin şubede olağanüstü kongre için imza toplayan 123 delege ile birlikte davranmasının etkili olduğu yorumunu yaptılar.
Dayanışma gecesinin açılış konuşmasını yapan İşyeri Temsilcisi Ayhan Turhal, Kafesan işçisinin çilekeş, cefalı ve düzenli ücretleri ödenmediği için sorunları olan işçiler olduğunu dile getirerek, “Ama bizim de bir araya gelerek eğlenmek, dayanışmak hakkımızdır, diyerek böyle bir gece düzenledik” dedi. Turhal, TEKEL işçilerinin mücadelesini selamlayarak konuşmasını TEKEL işçilerine atfettiği şiirle tamamladı.
Geceye, EMEP Çiğli İlçe Başkanı Özden Mızrak da bir mesaj göndererek, Çiğli’de emek ve demokrasi mücadelesinin önemli bir bileşeni olan Kafesan işçilerinin dayanışma etkinliğini selamladı. Mızrak mesajında, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Çiğli’de emek mücadelesinde Kafesan işçileriyle birlikte olacağız” dedi.
Belediye Başkanı Avukat Metin Solak da gecede yaptığı konuşmada, Kafesan işçilerinin dayanışma gecesini selamlayarak, işçilere belediyeye olan hizmetlerinden ve başkanlığına verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Esenyurt Belediyesi’nde yine işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

İşsizlik Fonu niye var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...