01 Mart 2010 00:00

Esenyurt Belediyesi’nde yine işçi kıyımı

DAHA önce 16 işçiyi, Belediye-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atan AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 10 işçiyi daha işten attı.

Paylaş

DAHA önce 16 işçiyi, Belediye-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atan AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 10 işçiyi daha işten attı. Daha önce işten atılan 16 belediye işçisi, yaklaşık 200 gündür belediye önünde direnişlerini sürdürüyordu. İşten atılan 16 işçiden 7’si, açtıkları işe iade davasını kazandıkları için işbaşı yapmışlardı. Belediyenin işçileri geri alması, “Acaba belediye yönetimi sendika düşmanı tutumundan geri adım mı atıyor” sorusunu gündeme getirmişti; ancak 10 işçinin daha işten atılması, belediye yönetiminin sendikaya tahammülsüzlüğünün devam ettiğini göstermiş oldu.
İşçiler, işten atılmadan 1 saat önce belediye önünde direnişlerini sürdüren belediye işçilerinin yanına gelen Esnyurt Belediyesi’nden AKP’li bir meclis üyesi, işçilere “Sendikadan istifa ederseniz size eski haklarınızla işbaşı yaptırırız” teklifinde bulunmuş. İşçilerin bu teklife “Biz aylardır sendika hakkı için direniyoruz” demesi üzerine, meclis üyesi işçilerin yanından ayrılmış. Bu olaydan 1 saat sonra 10 işçi daha işten atılmış.
İşten atma kararına öfkelenen işçiler ise sendikalı olarak işbaşı yapana kadar direnmekte kararlılar. Aylardır belediye yönetiminin her türlü baskısına direndiklerini belirten işçiler, Esenyurtlu emekçilerin desteği ile mücadelelerini kazanacaklarını belirttiler.
Direnişteki işçilerden Alişan Abalay, direnişi kırmak için elinden gelini yapan belediyenin, bunu başaramayacağını dile getirdi. Direnişlerinin yeni başladığını ifade eden Abalay, “Atılan işçi arkadaşlarımız oldu ama moralimiz bozuk değil, biz şimdi direnişin ilk günündeymiş gibi davamızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Abalay, halkın kendilerini desteklediğini, belediye önündeki direnişlerini sürdüreceklerini ifade etti. Bu arada Belediye-İş 2 No’lu Şube yöneticilerinin yeni işten atmalarla ilgili bilgi almak için belediye yönetimine görüşme talebinde bulunduğu öğrenildi. Sendikanın, direnişin ne şekilde devam edeceğini görüştükten sonra işçilerle beraber belirleneceği de öğrenildi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sabiha Gökçen’de sıra toplusözleşmede

SONRAKİ HABER

Çiğli Belediyesi işçilerinden dayanışma etkinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...