01 Mart 2010 00:00

Sabiha Gökçen’de sıra toplusözleşmede

HAVA-İŞ Sendikası’na üye oldukları için işten atılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İGS) yer hizmetlerinde çalışan 240 işçinin işe iade davasını kazanması, işçiler arasında sevinçle karşılandı.

Paylaş

HAVA-İŞ Sendikası’na üye oldukları için işten atılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İGS) yer hizmetlerinde çalışan 240 işçinin işe iade davasını kazanması, işçiler arasında sevinçle karşılandı. Açtıkları davayı cuma günü kazanan işçiler, toplantının ardından bir raya gelerek neler yapacaklarını konuştular. Hava-İş Anadolu Yakası Şubesi’nde yapılan toplantıya, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ile sendika yöneticileri de katıldı.
İşten atıldıktan sonra sıkıntılı günler yaşadıklarını dile getiren Reyhan Kadirhan, hukuksal olarak haklılıklarını ispatladıklarını, sıranın sendikalı olarak geri dönmekte olduğunu dile getirdi. TEKEL işçilerinin yaptığı gibi hareket etmeleri gerektiğini belirten Kadirhan, tüm arkadaşlarını mücadele etmeye çağırdı.
Haklı oldukları için davayı kazandıklarını belirten Ahmet Özel de yaşadıkları sürecin birlikteliklerini güçlendirdiğini dile getirdi.
Ufuk isimli işçi, işten atıldıktan sonra birçok arkadaşının çok zor günler yaşadığını dile getirdi.
“Patron tazminatlarımızı ödemeyince mücadeleyi bırakacağımızı düşünüyordu” diyen Ufuk, “Ama bizler dağılmadık, daha çok kenetlenmeye çalıştık, şimdi içeride çalışan arkadaşlarımızla büyük bir moralle daha da kenetleneceğiz, çünkü bütün işçiler aynı kaderi paylaşıyor” diye konuştu.
HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI
“İSG’de sendikalı olmak istediğimizden dolayı işten çıkarıldık” diyen Hava-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Sezgin Uzun, patronun başından bu yana birçok hukuksuzluğa imza attığını dile getirdi. Geç de olsa haklılıklarının ortaya çıktığını söyleyen Uzun, “Bundan sonra bizim için süreç, toplusözleşme yapmak için mücadele etmektir. İşveren işkoluna da itiraz etmişti ama bilirkişi raporlarıyla işkolu tespiti hava işkoluna çıktı” bilgisini verdi. Kararın ardından içeride çalışan üyelerinin morallerinin de yükseldiğini söyleyen Uzun, işe yeni giren işçilere sendikalarına üye olma çağrısı yaptı. İSTANBUL

SONUNA KADAR GİDECEĞİZ
Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, işçilerle yapılan toplantıda şöyle konuştu: “Sendikalaşma sürecimizin birinci adımını kazandık. Çünkü haklıydık. Patronlar yapılan işten kâr ediyorlar, işçiler de sendikaya üye olarak yapılan kârdan pay istiyorlar. İşçilerin insanca çalışmak, insanca bir ücret almaktan başka bir talebi olmadı ama bu talebe şiddetle ve acımazca saldırdılar. İşkolu tespiti de sendikamız lehine çıktı. Şimdi toplusözleşme yetkimizin gelmesini bekliyoruz. İkinci süreç masaya oturup sözleşme imzalama süreci olacak. Daha önce patronla bir görüşme yaptık, taleplerinizi ilettik. Patron Nihat Özdemir, ortaklarıyla bir araya gelerek durumu değerlendirip sendikaya bir cevap vereceğini söyledi ama henüz bir cevap alamadık Şimdi yeniden çağrı yapacağız. Hükümet ve patronlar, işçileri kölece çalıştırmak istiyorlar, TEKEL işçileri de insanca çalışmak için günlerdir direniyorlar. İSG işçisi de insanca çalışmak ve insanca bir ücret almak için mücadele ediyor. Biz, arkadaşlarımız sendikalı olana kadar sürecin takipçisi olacağız.”
ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçilerinden güvenceli istihdam talebi

SONRAKİ HABER

Esenyurt Belediyesi’nde yine işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...