01 Mart 2010 00:00

Sıradan tartışma linçe dönüştü

İSTANBUL Bahçelievler’de konfeksiyon işçisi olan Batmanlı iki kardeşle bir grup arasında sözlü sataşmayla başlayan tartışma, kardeşlerin ağır yaralanmasıyla sonuçlandı.

Paylaş

İSTANBUL Bahçelievler’de konfeksiyon işçisi olan Batmanlı iki kardeşle bir grup arasında sözlü sataşmayla başlayan tartışma, kardeşlerin ağır yaralanmasıyla sonuçlandı. Kavganın, gençlerin Kürt olduğu öğrenilince linçe dönüştüğü iddia edildi.
Mahmutbey’de bir konfeksiyon atölyesinde çalışan Orhan (24) ve Mehmet (27) Dumrul kardeşler, iş çıkışı yolda yürürken bir grup gencin sözlü sataşmasına maruz kaldı. ‘Niye yan baktın?’ sözüyle başlayan tartışma yatışmak üzereyken, bir kişinin ‘Bunlar Kürt’ demesi üzerine yeniden alevlendiği ve kavgaya dönüştüğü iddia edildi. Çevredekilerin de saldırmasıyla linç edilmeye çalışan Dumrul kardeşler, saldırganların elinden kurtulmaya çalışırken bıçaklandı. Sağ elinden, belinden ve sağ bacağından aldığı darbelerle Orhan Dumrul ağır yaralanırken, Mehmet Dumrul ise kolundan yaralandı. Yaralı halde Mehmet Dumrul, kardeşini Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Orhan Dumrul halen tedavi altında.
Mehmet Dumrul, “Konuşmamızdan Kürt olduğumuzu anladıktan sonra iyice saldırganlaşmaya başladılar. Grup birden kalabalıklaştı ve satır sopa ve bıçaklarla üstümüze saldırmaya başladı” dedi. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

400 kişilik cezaevinde 1200 tutuklu

SONRAKİ HABER

ROMANLAR GİTMEK İSTEMİŞ!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...