27 Şubat 2010 00:00

KENDiNi ASTI!

Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile yaptığı görüşmeyi eleştiren köşe yazarları karşısında sinirlerine hakim olamayan Başbakan Erdoğan...

Paylaş

Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile yaptığı görüşmeyi eleştiren köşe yazarları karşısında sinirlerine hakim olamayan Başbakan Erdoğan, gazetecileri susturmak için yeni bir yöntem buldu. Bu kez medya patronlarına seslenen Erdoğan, “Maaşını ödediğin yazara hakim ol” demekten geri durmadı. Erdoğan’ın bu açıklamalarına gazetecilerden tepki geldi. Başbakan’ın bu tavrına şaşırmadıklarına dikkat çeken gazeteciler, “Bunu söylemek Başbakan’ın haddi değil” dedi.
ERDOĞAN’DAN İNCİLER!
Önceki gün gerçekleştirilen AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, “Eski alışkanlıkları depreşen, talimatla manşet atan Türkiye’yi bir yangın yeri gibi gösterip ellerinde körüklerle sağa sola koşuşturan medyanın tahriklerine gelmeyeceğiz” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti:
*Ya siz bu ülkeye yardımcı mı olacaksınız, yoksa bu ülkede hâlâ ortamı kızıştırmanın gayreti içinde mi olacaksınız?
*Ben de şimdi o gazetelerin patronlarına sesleniyorum, ‘Ne yapayım köşe yazarı, hakim olamıyorum’ diyemezsin. ‘Sen bunun sorumlususun arkadaş’ diyeceksin. Köşende yazı yazanın maaşını sen veriyorsun. Yarın feryat etmeye geldiği zaman da feryat etmeye hakkın yok.
*Lütfen herkes çizgisini iyi bilmeli. Bu noktada ben uyarımı yapıyorum yapmak zorundayım.
*‘Cumhurbaşkanı ile bu görüşmeyi üçlü olarak nasıl yaparlarmış, Genelkurmay Başkanı oraya nasıl gidermiş, Genelkurmay Başkanı’nın katıldığı bir toplantıya nasıl Cumhurbaşkanlığı zirvesi denirmiş’. Böyle saçma şeyler olur mu? Bunlar edebe, adaba, hiçbir şeye sığmaz.
*Ama o insanlara da o kalemleri teslim edenler der ki ‘Kusura bakma kardeşim bizim dükkanda sana yer yok’. Çünkü herkes vitrinine layık olanı koyar.
‘BAŞBAKAN’IN HADDİ DEĞİL’
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, çalışanların haklarının kanunlarla ve toplusözleşmelerle koruma altında olduğuna dikkat çekerek, “Bu çalışanların iş ilişkisi, işten ayrılması ne medya patronlarının keyfine, ne de onlara talimat vermeye kalkışan başbakanların keyfine bağlıdır” dedi. Gazetecilerin meslek örgütleri ve sendikaları olduğunu hatırlatan İpekçi, “Basın çalışanlarının, yazarların, gazetecilerin mesleki faaliyetlerini engellemek için onlara baskı yapılması, onların işten atılması çağrısını yapmak, başbakan da dahil olmak üzere hiç kimsenin haddi değildir” diye konuştu.
‘İLKLERİN ADAMI!’
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Erdoğan’ın bu açıklamalarına şaşırmadığına dikkat çekti. “Başbakan gerçekten ilklerin adamı oldu. Eşi olmayan bir Başbakan. Bu sefer de kendi rekorunu kırdı” diyen Abakay, Erdoğan’ın ‘bazı gazeteleri okumama, eve sokmama’ kampanyasını hatırlattı. Başbakan’ın ‘Padişahım çok yaşa’ gazeteciliği istediğini dile getiren Abakay, “Aslında bunlardan Türkiye’de bir hayli var, ama bunlarla yetinmesini tavsiye ediyorum. Erdoğan basın kuruluşlarını başbakanlığa bağlı birimler, kurumlar sanıyor ya da öyle olmalarını istiyor. Gazetecileri de basın bürosunun elemanları sanıyor herhalde” diye konuştu.
‘YADIRGAMADIM’
Başbakan’ın bu çıkışını yadırgamadığına dikkat çeken Gazeteci-Yazar Turgay Olcayto, “Zaten şimdiye kadar ki tutumu sermayeden yana bir iktidarın tavrını sergilemektedir. Genel olarak grup toplantılarında ya da açık toplantılarında ifade ettiği gibi bütün halktan kastettiği, etkisi altındaki kitleler, hiçbir zaman işçi ve emekçi kitlesi olmamıştır. Bunun böyle olduğu, bugüne kadarki icraatlarıyla ortaya kondu” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)

HERKESE MESAJ VERDİ

BALYOZ OPERASYONUNA: Herkes yargının işini kolaylaştırsın...
YARGIYA: Yürütmenin haklarına saygılı olun, müdahale etmeyin...
MUHALEFETE: Adınızı ağzıma almıyorum ama bütün kirli dosyalarınız otaya dökülüyor...
SEÇİM İSTEYENE: Seçim yok. Bizi izlemeye devam edin...
TEKEL İŞÇİLERİNE: Size verdiğimiz süre salı akşamı itibari ile doluyor...
Ceren Saran
ÖNCEKİ HABER

Balyoz’da ikinci dalga

SONRAKİ HABER

İkitelli’de ulaşım sorunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa