27 Şubat 2010 00:00

İSDEMİR işçileri hisselerini istiyor

İŞÇİLER, İskenderun Demir ve Çelik AŞ’deki (İSDEMİR) yüzde 11’lik hisselerini geri istiyor.

Paylaş

İŞÇİLER, İskenderun Demir ve Çelik AŞ’deki (İSDEMİR) yüzde 11’lik hisselerini geri istiyor. İSDEMİR işçilerinin yılan hikayesine dönen hisse sorunu, bir kez daha masaya yatırılacak. İSDEMİR Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇEİD), 28 Şubat Pazar günü saat 13.00’te Türk Metal Sendikası İskenderun şube binası altında bulunan lokalde bir toplantı düzenleyecek.
Başta yüzde 11’lik hisse olmak üzere İSDEMİR çalışanlarının sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulacağı toplantının geniş katılımlı olması hedefleniyor. İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan yaptığı açıklamada, yüzde 11 İDÇ hisse konusunun, bölgede yaşayan 10 bin işçiyi değil, eş ve çocuklarıyla 30-40 binleri ilgilendirdiğini ifade etti.
Gerçeklerin ortaya çıkarılması ve çözüm yollarının bulunması için daha önce çağrı yaptıklarını belirten Özarslan, sorunun çözülüp, hissenin gerçek hak sahiplerine dağıtılmasını, birinci olarak vakfın, ikinci olarak da avukatların engellediğini söyledi. Özarslan, konunun acilen çözümü ile yüzde 11 hissenin değeri olan 300 ile 800 trilyonluk sıcak paranın hissedarlara dağıtılması halinde, bölgede büyük bir ekonomik rahatlık olacağını kaydetti.
HESAP SORACAKLAR
İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan, yüzde 11 İDÇ hisse konusunun yanı sıra İSDEMİR’de örgütlü Çelik-İş Sendikası ile işverenin ortaklaşa işçi çıkartmasının ve işçilerin ücretini yüzde 35 oranında düşürmesinin de gündeme getirilerek tartışılacağını belirterek, tüm İSDEMİR’lilerin (çalışan-emekli) toplantıya katılmalarını ve İDÇ ile ilgili sorunları dile getirmelerini beklediklerini ifade etti. Yüzde 11 hisse sorununun, 10 binleri ilgilendirdiğini vurgulayan Özarslan, bilgi sahibi olup çözüme katkı sunabileceğine inandıkları siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve basının birer temsilcisini de toplantılarına davet ettiklerini, katılımlarını ve çözüme katkılarını beklediklerini söyledi. (İskenderun/
EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçiler Başbakanlığa yürüdü

SONRAKİ HABER

Hukukçular sitesinde grev kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa