27 Şubat 2010 00:00

Taşeron işçiler Başbakanlığa yürüdü

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, “Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan taşeron işçilerin asıl işvereni hastanedir” kararı, Dev Sağlık-İş üyelerini harekete geçirdi.

Paylaş

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, “Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan taşeron işçilerin asıl işvereni hastanedir” kararı, Dev Sağlık-İş üyelerini harekete geçirdi. Dün sendika üyeleri, taşeron çalıştırmanın kaldırılması talebiyle Başbakanlığa yürüdüler.
Maltepe Köprüsü altında toplanan işçilere, KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu ve SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ile bir grup TEKEL işçisi de destek verdi. Yürüyüşte taşeron, 4-b ve 4-c’li çalıştırmaya karşı dövizler taşındı, sloganlar atıldı. Yürüyerek YKM önüne gelen grup adına açıklaması Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nca yapıldı.
Sağlık emekçilerine seslenen Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, “Sağlıkçıların ve TEKEL işçilerinin mücadelesi Türkiye’nin mücadelesidir” dedi. KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek de taşeronlaştırmaya karşı alanlarda birlik olacaklarını belirtti.
(Ankara/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

‘Yanık Ülke’asıl şimdi yandı!

SONRAKİ HABER

İSDEMİR işçileri hisselerini istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa