27 Şubat 2010 00:00

Alevi örgütleri isyanda: Bu bir sabotaj

ALEVİ çalıştayına Maraş katliamından yargılanan Ökkeş Şendiller’i davet eden hükümet, Madımak toplantısına da dönemin RP’li Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu çağırınca tepki çekti.

Paylaş

ALEVİ çalıştayına Maraş katliamından yargılanan Ökkeş Şendiller’i davet eden hükümet, Madımak toplantısına da dönemin RP’li Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu çağırınca tepki çekti. Alevi Birlikleri Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız, “Bu bir sabotaj” dedi.
KABUL EDİLEMEZ
Balkız, “Karamollaoğlu, Madımak katliamında hayatını kaybedenler ve kamuoyu nezdinde büyük vebal altındadır. Madımak’ın geleceğine yönelik sorunun da muhatabı olamaz. Biz orasının müze olmasını istiyoruz. Anı evi, çiçekçi dükkanı, kütüphane gibi öneriler sunuldu. Kültür bakanı döner sermaye mağazası açıp çanak çömlek satacakmış. Karamollağolu’nun oraya daveti bir sabotajdır ve süreci sabote eden bir tutumdur” dedi.
AKP KAÇIYOR
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş de yaptığı açıklamada, “Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi talebinden, Sivaslılar bahane edilerek kaçmaya çalışılıyor” diye konuştu.
CHP MYK Üyesi Ali Kılıç da, Bakan Faruk Çelik’in, Alevilerin haklı taleplerini çözmek yerine, kapanan yaraları yeniden deşmek peşine düştüğünü söyledi.
‘SİVASLILARA BIRAKALIM!’
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Madımak Oteli’nin akıbetini belirlemek amacıyla, sivil toplum örgütleriyle, Sivas’ta önceki gün bir toplantı yaptı. Toplantıda, Madımak Oteli’nin kamulaştırılması sonrası çok amaçlı kullanılabileceği, bunun kararının da Sivaslılara bırakılması benimsendi.
‘RUHLARINA EL FATİHA DİYELİM!’
Toplantıya daveti tepki çeken ve katılmamayı tercih eden Karamollaoğlu, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli yakıldığı sırada olayları kışkırtmakla suçlanmıştı. Olay günü Karamollaoğlu’ndan kitleyi yatıştıracak bir konuşma yapması istenmiş, ancak Karamollaoğlu konuşmasına, “Bir defa şöyle bir fatiha okuyalım. Sonra şunların ruhuna el fatiha diyelim” diye başlamış, bunun üzerine de ‘Mücahit Temel’ sloganları atılmıştı.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Parasız eğitim için

SONRAKİ HABER

‘TEKEL ruhu sağlıklı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa