27 Şubat 2010 00:00

8 MART TATİL OLSUN TALEBİ MECLİSE TAŞINDI

KESK, DİSK ve Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) kadınların oluşturduğu heyet, 8 Mart’ın resmi tatil olması talebiyle partilerin kadın milletvekilleri ile görüşmek üzere Meclis’e gitti.

Paylaş

KESK, DİSK ve Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) kadınların oluşturduğu heyet, 8 Mart’ın resmi tatil olması talebiyle partilerin kadın milletvekilleri ile görüşmek üzere Meclis’e gitti. AKP’li vekillerden randevu alamayan heyet görüşmelerin ardından KESK, DİSK ve TTB üyelerinin de katılımıyla Meclis Dikmen Kapısı’nda basın açıklaması yaptılar.
KESK, DİSK ve TTB üyelerinden oluşan bir heyet dün Meclis’te bulunan kadın milletvekilleriyle görüşerek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tatil ilan edilmesi taleplerini ilettiler. AKP’li milletvekillerinden randevu alamayan heyet üyeleri Meclis Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaptılar. Kadınlar adına basın açıklamasını yapan KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, 8 Mart’ın 100. yılında savaşlara, kapitalizme, şiddete, ırkçılığa ve erkek egemenliğine karşı mücadeleyi yükseltmek için bir araya geldiklerini söyledi. Morsümbül, resmi tatil kabul edilmesini istedikleri 8 Mart’ın basit bir kutlama, çiçek alma ve vermeden çok, emeğin, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın güçlü haykırıldığı, kadın örgütlülüğünün geliştirildiği günlere dönüştürülmesini amaçladıklarını dile getirdi.
Morsümbül, “Talebimiz, cinsiyetçi çalışma alanına ve ekonominin cinsiyetçi kimliğine müdahale etmek, en önemlisi eril, muhafazakar ve liberal politikaların kadınlara dayattığı ev hapsine, işsizliğe, güvencesizliğe ve her türlü şiddet aygıtına karşı çıkarak, bilincimizi örgütlü ve özgürce ifade etmek amaçlıdır” diye konuştu.
Bu doğrultuda Meclis’te kadın milletvekilleriyle randevu alarak görüştüklerini, ancak AKP’den ve ilgili bakanlıktan randevu alamadıklarını ifade eden Morsümbül, bu nedenle Meclis önünde basın açıklaması yaptıklarını belirtti. Mevcut iktidarın kadın sorununu görmezden geldiğine işaret eden Morsümbül, 8 Mart’ın tatil olması için kadınları birlikte mücadeleye çağırdı.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

8 Mart’ta tüm kadınlar el ele

SONRAKİ HABER

‘Alanlarda şiddete hayır demek yetmiyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...