27 Şubat 2010 00:00

8 Mart’ta tüm kadınlar el ele

TÜM dünyada kadınların birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kabul edilen 8 Mart, İzmir’de bu yıl geniş katılımlı ortak bir programla bir hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Paylaş

TÜM dünyada kadınların birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kabul edilen 8 Mart, İzmir’de bu yıl geniş katılımlı ortak bir programla bir hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Yüzlerce yıllık geçmişe uzanan kadın mücadelesinin 8 Mart 1910’da adının konulmasının 100. yılı kutlanıyor bu yıl. İzmir 8 Mart Kadın Platformu, 8 Mart haftasına yönelik etkinlik programını dün düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.
Etkinikler kapsamında 7 Mart’ta Konak Meydanı’nda büyük kadın buluşması gerçekleştirilecek. İki koldan yapılacak yürüyüşler için Cumhuriyet Meydanı ve BDP Binası önünde toplanılacak. Konak Meydanı’nda son bulacak yürüyüşlerin ardından burada şenlik yapılacak.
DOLU DOLU ETKİNLİK
Etkinlikler kapsamında Güzeltepe’deki Çiğli Kadın Danışma Merkezi’nin güçlendirilmesi talebiyle imza masası açılacak. Yoksulluk ve kadın emeği temalı bildiri dağıtılacak.
Yine Çiğli Belediye Meclis Salonu’nda kadın işçilerle birlikte “Yoksulluk ve Kadın Emeği” konulu sinevizyon gösterimi ve söyleşi yapılacak.
Kadın Platformu ayrıca, ayrımcılığa karşı kadın dayanışması çerçevesinde Tepecik’te roman mahallesindeki kadınları ziyaret edecek. Buca Forbes’te bir kadın yürüyüşü, cezaevindeki kadınlara kart gönderilmesi etkinlikler arasında yer alırken “Barış ve Kürt Sorunu” başlıklı bir panel ile “Kadın Özgürlük Mücadelesi’nin Dünü Bugünü” konulu söyleşi de yapılacak.
İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nde konuya ilişkin yapılan basın toplantısında Platform adına konuşan Nuray Yılmaz, “Aynı anda hem yürümek hem de yürünecek doğru bir yol açmak kolay bir iş değildir” diyerek, amaçlarının ülkede kadın mücadelesinin güçlenmesine ve yol almasına olumlu ve yapıcı katkı sunabilmek olduğunu belirtti. Yılmaz, bu bilinç ve ortak çaba ile 8 Mart’ta ortak etkinliklerde buluşmayı ve daha çok kadına ulaşmayı dilediklerini ifade etti.
Platformu’nu oluşturan kurumlar: Amargi, BKİ, ÇEKEV, DÖKH, İKDD, Kadın Emeği Kolektifi, SFK, ÇHD, EHP’li Kadınlar, EMEP, ESP, Halkevleri, İHD, İmece-Der, KESK Kadın Platformu, ÖDP, Öğrenci Kolektifleri, ÖSH, SDP, Tekstil-Sen, TMMOB İKK Kadın Çalışma Grubu, Uluslararası A f Örgütü. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçisi kadınlar öğretiyor

SONRAKİ HABER

8 MART TATİL OLSUN TALEBİ MECLİSE TAŞINDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...