27 Şubat 2010 00:00

PAKİSTAN - HİNDİSTAN GÖRÜŞMELERİ SONUÇSUZ

PAKİSTAN ile Hindistan arasında barış görüşmelerinin ilkinin sonuçsuz kaldığı bildirildi.

Paylaş

PAKİSTAN ile Hindistan arasında barış görüşmelerinin ilkinin sonuçsuz kaldığı bildirildi. 15 ay sonra barış görüşmeleri için önceki gün Hindistan’a giden dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Selman Beşir başkanlığındaki 8 kişilik heyet Pakistan’a döndü.
Pakistan-Hindistan sınır kapısında gazetecilere açıklama yapan Beşir, Hindistan tarafının önemsiz konuları müzakere etmek istediğini belirterek, “Hindistan ile konuşmak için konuştuk” dedi. İki ülke arasında 15 ay aradan sonra yapılan ilk görüşmelerde çözüme yönelik adım atılmadığını ifade eden Beşir, görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ifade etti. Beşir, Pakistan’ın Keşmir sorunu ve su kaynaklarının paylaşımına yoğunlaşmak istediğini, Hindistan’ın ise bu konuları müzakere etmekten kaçındığını belirtti.
İki gün süren barış görüşmeleri sırasında Beşir, Hindistan Dışişleri Bakanı SM Krishna, müzakerelerden sorumlu Devlet Bakanı Nirupama Rao ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Shivshankar Menon ile bir araya gelmişti.
Pakistan ile Hindistan arasında ilk olarak 2004 yılında başlayan barış süreci 2008 yılında, 160 kişinin öldüğü Mumbai saldırılarından sonra Hindistan, saldırılardan Pakistan istihbaratını sorumlu tutarak barış görüşmelerini askıya aldığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Almanya meclisinde Afganistan tartışması

SONRAKİ HABER

Afganistan’da kan durmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...