27 Şubat 2010 00:00

5 dilde limon türküsü

MERSİN’de yaşayan Sanatçı Gürhan Ötün, ‘Mamıd Emmi’ türküsüyle limonun tanıtımına önemli bir katkıda bulunuyor.

Paylaş

MERSİN’de yaşayan Sanatçı Gürhan Ötün, ‘Mamıd Emmi’ türküsüyle limonun tanıtımına önemli bir katkıda bulunuyor. Yıllardır yeterli destek göremedikleri için seslerini duyurmaya çalışan narenciye üreticileri, “Mamıd Emmi” türküsü için çekilen klipte gönüllü olarak yer aldılar. Limon üreticileri ve çalışanları, 5 dilde söylenen türküde kendi yaşamlarının anlatılmasından mutlu olduklarını söylüyor.
Klip çekimleri Silifke, Atayurt, Erdemli ve Mersin’in farklı mekanlarında yapılan türküde, Gürhan Ötün’e üç sanatçı daha eşlik ediyor. Yöre insanlarının limon bahçesindeki yaşamını konu edinen klip, ‘limonun faydalarına’ esprili bir dille yaklaşıyor. Türkçe, Arapça, Almanca, İtalyanca ve Rusça söylenen türkü makamındaki parçada, rap ve operadan esintiler de yer alıyor. Klipte ayrıca, Silifke ve çevresinde oynanan Aşuk-Maşuk seyirlik oyununa da yer veriliyor.
Mersin’in en önemli geçim kaynağı olan narenciye, son zamanlarda yapılan tanıtım ataklarıyla üreticisini sevindirecek gibi görünüyor. Narenciye Tanıtım Grubu kurulması, Narenciye Festivali yapılması, limon üreticisinin yıllardır yaşadığı sorunları aşmak için önemli birer adım olarak görülüyor.
Daha önce Mersin İdman Yurdu için yazdığı ve dillerden düşmeyen marş ile Akkuyu’da yapılmak istenen nükleer santralle ilgili yazdığı şarkıyla tanınan Gürhan Ötün, bu kez de Mersinlilerin geçim kaynağı olan narenciye için bir şarkı yaptı.
“Mamıd Emmi” ismini verdiği şarkıda “limon”u ön plana çıkaran Ötün, “Türküyü dinleyenler çok sevdi. Umarım narenciyenin tanıtımına katkısı olur” dedi. Klip, yakında Mersinlilerin beğenisine sunulacak. Mersin Sinema Derneği’nin de destek verdiği klibin yönetmenliğini Yasin Korkmaz yaptı.
(Mersin/EVRENSEL)
Kadir Baziki
ÖNCEKİ HABER

Yüz çiçek

SONRAKİ HABER

Uludağ’ın eteklerinde sekizinci buluşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...