27 Şubat 2010 00:00

İlk günkü kararlılıkla

Dört konfederasyonun ortak kararı olarak hayata geçirilen meşaleli yürüyüşün Ankara’daki adresi, TEKEL direnişinin sürdüğü Türk-İş önüydü. Türk-İş önünde hükümete öfke vardı.

Paylaş

Dört konfederasyonun ortak kararı olarak hayata geçirilen meşaleli yürüyüşün Ankara’daki adresi, TEKEL direnişinin sürdüğü Türk-İş önüydü. Türk-İş önünde hükümete öfke vardı.
Dört konfederasyonun ortak kararı olarak hayata geçirilen meşaleli yürüyüşlerin kesişme noktası Türk-İş önü oldu. Yürüyüş için Ankara’daki KESK üyeleri Yüksel Caddesi’nde bir araya geldiler. En önde yaşamını yitiren TEKEL İşçisi Hamdullah Uysal’ın resmi taşınırken, yürüyüşe DİSK’e bağlı sendikalar ve Emek Partisi üyeleri de katıldı. Buradan TEKEL işçilerinin direnişinin sürdüğü Sakarya’ya yürüyen emekçiler, Uysal’ın kaldığı Samsun çadırını ziyaret ederek, taziyede bulundular. Kitle daha sonra Türk-İş önüne yürüdüler.
Yol-İş, Tez Koop-İş, Tes-İş, TÜMTİS üyeleri de sendika binalarından Türk-İş önüne meşale ve mumlarla yürüdüler.
Türk-İş önünde buluşan emekçiler hep bir ağızdan “Hamdullah Uysal ölümsüzdür”, “Katil iktidar”, “AKP halka hesap verecek” sloganları attılar.
Burada konuşan Tek Gıda-İş Başkan Danışmanı Gürsel Köse, Uysal’ın cenazesinin polis tarafından kaçırılmasına tepki gösterdi.
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, “Bugün bir arkadaşımızı yitirdik demiyorum, bir şehit verdik. Hamdullah arkadaşımız Türkiye işçi sınıfının bir şehididir” dedi. TEKEL işçilerinin taleplerine cevap verilmiş olsaydı, Uysal’ın yaşamını kaybetmeyeceğini belirten Şimşek, yaşananlardan hükümetin sorumlu olduğunu vurguladı. Şimşek, TEKEL işçileriyle dayanışma için KESK üyelerinin cumartesi, pazar ve pazartesi günü direnen işçilerin yanında olacağını bildirdi. Daha sonra TEKEL işçileri arkadaşları Hamdullah Uysal’ın baş harflerini mumlarla yazarak, resmini çiçeklerle süslediler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EYLEMLER SONUNA KADAR SÜRECEK

SONRAKİ HABER

Dernekler ve TEKEL işçileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...