27 Şubat 2010 00:00

EYLEMLER SONUNA KADAR SÜRECEK

İSTANBUL Kadıköy Altıyol’da bir araya gelen sendika, meslek odaları, dernek ve siyasi partiler buradan meşalelerle rıhtıma kadar yürüdü.

Paylaş

İSTANBUL Kadıköy Altıyol’da bir araya gelen sendika, meslek odaları, dernek ve siyasi partiler buradan meşalelerle rıhtıma kadar yürüdü. Direnişteki İtfaiye ve Marmaray işçilerinin de katıldığı eyleme çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Yoldan geçen bazı otomobiller yürüyenlerin elinden dövizleri alarak otomobillerin camlarına astı. Kornalara basarak sloganlara eşlik ettiler. Oldukça kitlesel geçen yürüyüş, rıhtım caddesinde son buldu. Ortak basın açıklamasını okuyan Belediye-İş Sendikası İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Nihat Altaş, emek örgütlerinin temsilcileri olarak işçi sınıfı tarihinde özel bir yer tutacağı daha bugünden belli olan TEKEL işçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını belirtti.
KOCAELİ
Kocaeli’nde de 4 konfederasyonun aldığı karar ile meşaleli yürüyüş yapıldı. Yürüyüş Yolu başından İnsan Hakları Parkına kadar yapılan yürüyüşte basın açıklamasını Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Süleyman Pekin okudu. Pekin TEKEL işçilerinin taleplerinin kabul edilmesinin yanında kıdem tazminatı üzerinde oynanan oyunların da son bulması gerektiğini söyledi.
EDİRNE
Edirne’de Belediye önünde toplanan grup, buradan Tahmis Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sonrasında demokratik kitle örgütleri tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen Edirne İl Temsilcisi Hakan Yıldız, TEKEL işçilerinin yürüttüğü haklı mücadeleye verilen desteğe sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.
BALIKESİR
Balıkesir’de Toplu Taşım Merkezi önünden hareket eden emekçiler Milli Kuvvetler Caddesi boyunca AKP ve IMF karşıtı sloganlar atarak Ali Hikmet Paşa Meydanına yürüdüler. Yaklaşık bin kişinin katıldığı eyleme Türk-İş ve Şeker-İş üyesi işçilerle birlikte direnişte olan TÜMTİS üyesi Mutaf Ambar işçilerinin de yoğun katılımı vardı.
ÇAYCUMA
KESK Çaycuma Bileşenleri ve Türk-İş’e bağlı Selüloz İş Sendikası Çaycuma Şubesinin organize ettiği yürüyüş Çaycuma Öğretmen Evi önünden başlayıp Belediye Sineması önünde sona erdi. Yürüyüşe Çaycuma köylerinde de katlım oldu.
Yürüyüş boyunca ‘Tek-El olalım haklarımızı alalım’ sloganları atıldı. Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, TEKEL işçilerinin ardından 125 bin işçinin daha 4-c kapsamına alınacağınına dikkat çekerek, “TEKEL işçisi kaybederse sıra şeker, karayolları, enerji ve maden işçilerine gelecek. Gün emekçilerin birleşme günüdür” dedi.
BARTIN
Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen tarafından alınan karar doğrultusunda Bartın KESK tarafından organize edilen meşaleli eylem güçlü bir katılımla gerçekleştirildi. Bartın üniversitesi öğrencilerinin ve lise öğrencilerinin de destek verdiği eylem, atılan sloganlar ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Bayram Şimşek’in yaptığı konuşmayla sona erdi.
AMASYA
Amasya’da bir araya gelen emekçiler meşale ve sloganlarla iki ayı aşkın süredir direnen TEKEL işçilerine destek verdi. Eylem hayatını kaybeden Amasyalı TEKEL işçisi Hamdullah Uysal anısına yapılan saygı duruşunun ardından sona erdi.
NİĞDE
Niğde Eğitim Sen binası önünde toplanan 100 yakın emekçi kortej halinde sloganlar eşliğinde Niğde Hükümet Meydanı’na yürüdü. Eylemde sık sık ‘Kahrolsun ücretli kölelik düzeni’ sloganı atıldı. Basın açıklamasının ardından Niğde Eğitim Sen toplantı salonuna geçen Eğitim Sen Niğde Şube üyeleri Şubat ayı İşyeri temsilciler toplantısında direniş çadırlarına müdahale durumunda neleri hayata geçireceklerini görüştüler.
KAYSERİ
Kayseri’de Eğitim Sen binası önünden sloganlar ve meşalelerle yürümeye başlayan sendika üyeleri AKP il binası önüne geldi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı açıklamaya halkta destek verdi. Açıklamayı grup adına Türk-İş Kayseri Bölge Temsilcisi Rıfat Tekkan yaptı. Tekkan 27 Şubat’ta yapılacak oturma eylemine çağrı yaptı. Açıklamaya Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri de destek verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

C-4 ÖLDÜRÜR 4-C SÜRÜNDÜRÜR

SONRAKİ HABER

İlk günkü kararlılıkla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...