27 Şubat 2010 00:00

Antep’te TEKEL ve Çemen işçileri için

TEKEL işçilerine destek için tüm yurtta yapılan meşaleli yürüyüş, Gaziantep’te TEKEL ve Çemen işçilerine destek için gerçekleştirildi.

Paylaş

TEKEL işçilerine destek için tüm yurtta yapılan meşaleli yürüyüş, Gaziantep’te TEKEL ve Çemen işçilerine destek için gerçekleştirildi. 45 gündür grevde olan Çemen Tekstil işçilerinin de katıldığı eylem, Gaziantep Öğretmenevi önünden başladı. Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar, emekten yana siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, buradan Kırkayak Parkı’na kadar meşalelerle yürüdü. Yürüyüş sırasında, 45 gündür fabrika önünde grevde olan Çemen Tekstil işçilerinden Mehmet Aslan fenalaştı. Kalbi sıkışarak yere yığılan Mehmet Aslan’ı, arkadaşları ambulansla hastaneye kaldırdı. Kırkayak Parkı’na gelindiğinde DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan ve KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez birer konuşma yaptılar. Bu arada yürüyüş sırasında fenalaşan Çemen işçisi Mehmet Aslan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
HAKKARİ
Hakkari’de yapılan meşaleli yürüyüşe, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl Başkanı M. Sıdık Alkış ile KESK üyesi çok sayıda kişi katıldı.
DİYARBAKIR
Diyarbakır’da TEKEL işçilerine destek amacıyla Eğitim Sen, Tüm Bel-Sen ve ESP üyesi çok sayıda kişi, Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda yaktığı meşalelerle AZC Plaza’nın önüne gelen grup, sık sık TEKEL işçileri lehine sloganlar attı. Burada yapılan açıklamada, TEKEL işçilerine destek vermeye devam edileceği kaydedildi.
DERSİM
Dersim’de Sanat Sokağı’nda bir araya gelen işçi ve memur sendikalarının eylemine, Emek Partisi de kitlesel destek verdi. Meşaleleri yakarak sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan Dersimliler, AKP il binasının önünde açıklama yaptılar. ‘AKP Dersim’den defol’ sloganlarının atıldığı eylemin sonunda bugün Yeraltı Çarşısı’nın üstünde saat 13.00’te yapılacak 2 saatlik oturma eylemine çağrı yapıldı. Bugün ayrıca, Emek Partisi de aynı saate aynı yerde kitlesel bir basın açıklaması yapacak.
VAN
KESK Van Şubeler Platformu tarafından TEKEL işçilerine destek için meşaleli yürüyüş yapıldı. Sanat Sokağı’na kadar süren yürüyüşte, TEKEL işçilerin yalnız olmadığı bir kez daha dile getirildi. Eylem, bugün saat 13.00’te Sanat Sokağı’nda yapılacak oturma eylemine çağrı yapılarak sona erdi.
KARS
Kars’ta da 500’e yakın kişi, TEKEL işçileri için buluştu. Eğitim Sen binasının bulunduğu alanın karşısında toplanan kitle, alkış ve sloganlarla Kazımpaşa Caddesi, K.Kazımbey Caddesi ve Atatürk Caddesi güzergahında yapıldı. Yürüyüş daha başlamadan polis, 2911’e göre suç işlendiği anonsu yaptı. Yürüyüşe Şeker-İş, Yol-İş ve Genel-İş üyesi işçilerin yoğun katılımı gözlenirken, yürüyüş Kars’ta son dönemlerde yapılan en kalabalık ve coşkulu yürüyüş olması açısından da dikkat çekiciydi. Türk İş İl Temsilcisi Necati Bozbugün, at heykeli önünde yapacakları oturma eylemine katılım çağrısında bulundu.
ADIYAMAN
Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu tarafından organize edilen meşaleli yürüyüş, Adıyaman Üçgen Park’ta başladı. Emekçiler, Adıyaman Demokrasi Parkı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı yürüyüşte sık sık ‘Birleşe birleşe kazanacağız’, ‘AKP 4-c’yi al başına çal’, ‘Türk İş göreve genel greve’ sloganları atıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ANKARA’DA YENi KRiZ ANAYASA

SONRAKİ HABER

C-4 ÖLDÜRÜR 4-C SÜRÜNDÜRÜR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...